Derde editie Het Perspectief

Print Friendly, PDF & Email

Inmiddels is de derde editie uitgebracht van Het Perspectief. Een krant voor en door bewoners rondom de Weesperstraat en Valkenburgerstraat. Dit keer is het thema vermindering van het doorgaande verkeer en een beter woon- en leefklimaat. Lees de krant hier digitaal.

In de krant belicht de redactie de toekomstplannen voor de binnenstad Amsterdam die in 2021 verschenen: Omgevingsvisie 2050; Verkenning Oostelijke Binnenstad en Amsterdam 30 km per uur stad. Deze visies en studies schetsen minder autoverkeer en meer ruimte voor lopen en verblijven en ontmoetingen in de openbare ruimte. We kijken daarbij vooruit naar de gemeente raadsverkiezing: gaat het nieuwe College van B en W voortvarend verder met deze plannen? Worden de jarenlange beloften aan bewoners rondom deze route voor meer ademruimte en meer leefkwaliteit ingelost?

De krant geeft een veelzijdig beeld vanuit meerdere invalshoeken: belangen van fietsers en wandelaars, openbare ruimte en kunst, wensen van bedrijfsleven, ervaringen om te wonen langs het asfaltmonster, pleidooi voor open plinten, vergroening en de omwenteling naar een aangename stadsstraat en herstel van de verbindingen tussen Plantage en oude stad. Wethouder De Vries gaat in op vragen over vervolgstappen van de Verkenning Oostelijke Binnenstad.

Veel leesplezier.

Bijlage

 

2 reacties

  1. ReindeR Rustema schreef:

    Gerelateerd, stem voor een uitgebreid plan om van de IJ-tunnelmond een park te maken. Zie https://centrumbegroot.amsterdam.nl/plan/41883 Waarbij een gelijkvloerse rotonde Prins Hendrikkade en tunnel het startpunt is voor een groter idee: verbind een IJpark op deze plek met het Noorderpark via de tunnel door middel van een ‘people mover’.

  2. Th. van Oers schreef:

    30 kilometer in woonwijken , maar 40 kilometer voor doorgaand verkeer, b.v. Weesperstraat, Wibautstraat en Stadhouderskade voor de doorstroming.