Centrum Begroot 2022

Print Friendly, PDF & Email

De stadsdeel-loterij van stadsdeel Centrum is weer begonnen. Dien uiterlijk 28 maart je plan(nen) in; t/m 3 april heb je de tijd om 50 “likes” te verzamelen. Dat is gemakkelijker dan je misschien denkt, ook als je niet op sociale media zit.

Op de website van Centrum Begroot staat hoe je met een eigen plan mee kan doen, wat de voorwaarden zijn. Probeer het plan zo goed mogelijk te verwoorden, want je kunt het tussentijds niet meer veranderen.

Als je plan 50 “likes” heeft gekregen gaat het door naar de volgende fase: de toetsing door ambtenaren, of het plan haalbaar is en aan de voorwaarden voldoet. Daarna volgt de mening van de stadsdeelcommissie en een echte stemprocedure.

Die 50 “likes” lijkt moeilijk als je maar een beperkte kennissenkring hebt. Of als je vrienden en familie in een ander stadsdeel wonen. Het valt wel mee. Als degene die stemt maar een postcode in het centrum invult. Heb je meerdere apparaten waarmee je kunt internetten? Stem met je computer en ook met je telefoon, en herhaal dat steeds op verschillende dagen. Je kunt er alleen opnieuw op stemmen als je weer om een postcode wordt gevraagd. Varieer de postcodes. Vraag je medestanders hetzelfde te doen.
Niet eerlijk? Daarover kun je van mening verschillen. Wie digitaal vaardig is weet dit allang. Ook mensen zonder groot netwerk moeten mee kunnen doen. Het gaat om de kwaliteit van de plannen, niet om het aantal facebookvrienden dat je hebt. Het echte stemmen gebeurt pas later en is persoonlijk met een eenmalig te gebruiken per post toegezonden code.