Brievenbus weg

Print Friendly, PDF & Email

Overkwam u dit ook? Eerst lezen dat straks in Amsterdam een gewone auto niet meer zou kunnen en dan “onze” brievenbus weg!

Plots is onze “vaste” brievenbus spoorloos. Ikzelf dacht nog dat is een grapje. Maar weg was de brievenbus op de Weteringschans/bij de brug Rijksmuseum!

Nasporing bij de site van Post.nl laat zien dat je moet gaan wandelen om iets op de post te doen. Moet maximaal binnen 800 meter een opstapplaats voor OV zijn, de brievenbussen liggen nu veel verder uit elkaar.

Hoe krijg je dus minder post te verwerken als Post.nl: door dit te doen. Wel nog een brievenbus op Herengracht 558, Keizersgracht 603, Kerkstraat 461, Prinsengracht 438, Weteringschans 187, Frederiksplein 2; het lijkt erop dat die op het Leidseplein ook weg is (zie de kaart onderaan).

Een betere optie zou zijn dat er brommers of snelle fietsen, in plaats van een auto daar post ophalen, en dat sommige brievenbussen dus op een handiger plek zouden kunnen staan, maar gewoon weghalen, zoals blijkbaar ook op het Leidseplein, Vijzelstraat en Weteringschans is gebeurd, is raar te noemen! Wij gaan een kleine actie voeren; ondertussen laat zelf u ongenoegen achter bij post.nl, of via facebook, etc. of bel of mail AT5!

Idee!

 

1 reactie

  1. Loes Buisman schreef:

    Als ik een aangetekende brief wil versturen, of een pakket, dan kan dat op 200 m van mijn woning. Maar ontvangen? Als ik de postbezorger mis, dan moet ik minstens zo’n 800 m lopen om brief of pakket op te halen, en datzelfde end weer terug. Omdat je nooit weet wat het is, een dun briefje of een zwaar pakket moet je eigenlijk een karretje meenemen. Maar dat is een probleem in de drukste buurt van amsterdam, de trottoirs zijn redelijk breed, maar wel hardstikke vol.
    Afstanden geschat op Google Maps.
    Klacht indienen op post.nl is niet eenvoudig en het antwoord is zo ongeveer: als het zo is dan is het zo. Een pakketzending kun je eventueel wel ergens anders laten afleveren. Maar dat moet je iedere keer weer opnieuw doen. Voor aangetekende brieven werkt dat niet. Daarvoor moet ik dus anderhalve kilometer lopen. Iemand in mijn buurt kan de boel wel afhalen op de plek waar we afleveren!
    Brief sturen zal ik nog eens proberen, gelukkig staat “mijn” brievenbus er nog wel.