Amsterdams BuurtFilmFestival

Print Friendly, PDF & Email

De vierde editie van het Amsterdams BuurtFilmFestival vindt plaats op zaterdag 14 december in de OBA Oosterdok. Doe ook mee. Stuur uw filmmateriaal voor 15 oktober in en / of meld u aan voor een workshop in de buurt.

Amsterdams Buurt Film Festival
Het Amsterdams BuurtFilmFestival (ABFF) startte in 2015 om diverse verhalen van buurtfilmmakers en opkomend talent meer aandacht te geven. Het ABFF is een podium waar films worden vertoond die verhalen vertellen vanuit de haarvaten van onze stad. Films over het Amsterdam anno nu; een stad vol diversiteit, uitdagingen en onontdekte schoonheid. Een festival dat zich voor veel meer inzet dan alleen het vertonen van deze films, het richt zich ook op de bewoners, sociale organisaties en de filmmakers in Amsterdam. Zowel de makers die al in de buurten actief zijn, als de nieuwe makers die nog een zetje in de rug nodig hebben.

Dit jaar is de vierde editie van het ABFF en zal plaats vinden op zaterdag 14 december in OBA Oosterdok. Stuur uw materiaal voor 15 oktober in. Zie de bijlagen onder.

Oproep voor de filmworkshops in oktober met de introductieavond op vrijdag 11 oktober in OBA Oosterdok
Voorafgaand aan het festival in december starten in oktober met filmworkshops in diverse stadsdelen. Een unieke kans voor bewoners die altijd al de wens hebben gehad om hun eigen film te maken en aan een breed publiek te vertonen. Ervaring is niet vereist. De deelnemers worden per stadsdeel ondersteund door filmmakers uit de buurt.

Bijlagen: