Amsterdam blijf fit

Print Friendly, PDF & Email

Kort geleden weer een email van de GGD om ons erop te wijzen hoe belangrijk bewegen is. Je zou het soms niet zeggen, maar er zijn nog steeds Coronamaatregelen van kracht. En niet omdat de regering of het RIVM het zo leuk vindt.

Fit en in balans in Corona tijd
De GGD en AT5 trekken samen op met het programma Amsterdam Blijf Fit!
Op woensdag 20 mei is een nieuwe serie van 10 afleveringen gestart. Die zijn allemaal terug te zien (de link onderaan).
Daarin worden ook tips en oefeningen gegeven die helpen om in balans te blijven en zo vallen te voorkomen. De ervaringen met de Amsterdams aanpak valpreventie ‘laat je niet vallen’ komen goed van pas.

Thuis fit
Amsterdam Blijf Fit! Is een programma speciaal bedoeld om Amsterdammers in beweging te houden. Thuis zitten en weinig bewegen is voor niemand goed. En vooral voor senioren is het belangrijk om te blijven bewegen. In deze tijd van corona is dat niet makkelijk. Meedoen met de oefeningen kan helpen om een beetje conditie en kracht te houden.

Fysiotherapeut
Fysiotherapeut Iris Fresen laat samen met presentator Pieter Hulst en ‘Super Granny’ Ina Koolhaas zien hoe je met alledaagse voorwerpen, zoals een pan, simpele oefeningen kan doen om toch fit te blijven. Daarnaast doen oudere Amsterdammers, veilig vanachter glas, mee om te laten zien dat de oefeningen écht voor iedereen geschikt zijn.

Uitzendingen
Dagelijks om 10.00, 12.00, 15.00, 16.30 en 20.00 uur op AT5.
(terug) Kijken?
https://www.at5.nl/artikelen/p420/amsterdam-blijf-fit