Huurwoning wordt …..wat?

Print Friendly, PDF & Email

Ik, Riet Stuyfersant, ben geboren in 1942 in de Montelbaanstraat 13 .In de jaren 70 hebben we hard gevochten samen met buurtbewoners en krakers voor behoud van deze buurt, Waarom hebben we dat gedaan omdat we van deze buurt hielden. In onze naiviteit dachten we dat we deze buurt konden behouden voor de oorspronkelijke bewoners en cq voor onze kinderen. Helaas wat een misrekening. We hebben gevochten voor makelaars en pandjesmelkers geboren in het gooi en omstreken. Wat een wrang idee. Ik hou nog steeds van deze buurt.maar het feit is dat deze buurt verkwanseld en verkocht is. En daar hebben we dus voor gevochten. Leve het kapitaal!

Bijna twee weken geleden viel ons oog viel op een bekendmaking dat er een vergunning was verleend om een zelfstandige woonruimte te splitsen in vier onzelfstandige woonruimtes. Dat is wel een beetje schrikken. Dat schijnt heel vaak te gebeuren, opeens is een rustige woning veranderd in een rumoerig studentenverblijf.

Dit keer betrof het de Montelbaanstraat 7-3hg met de zolderverdieping erbij: woning/woningen rond 1930

Montelbaanstraat 7-3hg zelfstandige woonruimte gesplitst in 4 onzelfstandige woonruimtes??? Wat is dat? Studentenkamers? Toeristenverhuur? Is dat wel een goed idee? Dit is een besluit waartegen bezwaar mogelijk is. Iets voor de bewonersraad? Cliff?

op nummer 17 speelt dat al een paar jaar. Die nieuwe eigenaar had één van die woningen opgesplitst in een aantal zogenaamde ´studentenhokken´: kortom de straat is ten prooi gevallen aan een ordinaire huisjesmelker! Dat de gemeente hier niets aan doet is één van die grote raadsels. Wel links lullen maar ondertussen rechts hun zakken laten vullen.

Dat worden 4 piepkleine kamertjes denk ik..Gemeenschappelijke keuken, toilet douche, anders past het nooit. Omwonenden kunnen in ieder geval bezwaar indienen.. Woonoppervlak 1-hoog 49 m2  en vervolgens €700 per student pakken. Walgelijk!

Onbegrijpelijk dat dit kan. De buurten worden kapot gemaakt en iedereen ziet het gebeuren. Ja als niemand bezwaar maakt.. maar kan het politiek niet aangepakt (opgepakt) worden? Niet alleen dit geval maar sowieso in de hele stad. Denk dat dit college toch stappen zou moeten kunnen maken.

Dit is wat hier ook gebeurt en in heel de stad , woningen worden gekocht , een andere woning erbij gekocht en verhuisd naar 2e gekochte woning om de 1e woning gewoon een lading studenten in te proppen = cashen en de buurt / straat laten verpauperen want er normaal tussen wonen kan niet meer , zoveel overlast als dat deze gasten bezorgen.

Het enige dat je doen kan is bij de gemeente klachten in gaan dienen want de woning wordt onttrokken aan de normale woningwet en opsplitsing moet gebeuren met vergunning vanwege veiligheidstoestanden.
Doe er dus NU goed aan om het zover niet te laten komen en ga bezwaar maken tegen dit voorstel !

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/wonen/bijzondere-situaties/woningdelen/