17 augustus- Overlast op het Water

Print Friendly, PDF & Email

Waarover spreken bewoners in het centrum bij dit mooie weer? Deel 69- Overlast op het water
Mooi weer, leuke boottochten en overlast veroorzaakt door enkele bootbezitters. Wat kun je doen als er overlast is, wat zijn de normale regels en wie houdt zich met overlast op het water bezig?

We zouden dit 22 juni doen, maar door een teamdag van Waternet/Gemeente Amsterdam wat we net pas hoorden, is er niemand beschikbaar en moeten we dit helaas uitstellen; Verzamelt u de klachten en vragen en we verwachten dat u met velen op 17 augustus langskomt. En ondertussen minstens bij 14020 melden als u in de tussentijd klachten hebt!

17 augustus 2023
Een spreker van de Gemeente Amsterdam/Waternet zal dingen uitleggen! start 20.01 -21.30uur wijkcentrum d’Oude Stadt, Kerkstraat 123.

6 reacties

 1. redactieteam wijkcentrum d'Oude Stadt schreef:

  Beste medewerkers wijkcentrum d’Oude Stadt,

  Ik zet dit(klachten) nu door naar ons Team Nautisch Toezicht en Handhaving, maar het verzoek aan u en uw buurtbewoners is om van dit soort zaken niet via mij melding te maken maar via ons Meldformulier openbare ruimte via 14020 site gemeente Amsterdam
  en overlast of door te bellen met 14020.

  Hoe vaker er meldingen over een bepaalde locatie binnen komen via deze kanalen, hoe vaker ons inspecteurs deze locatie als hotspot aan zullen doen tijdens hun surveillances. Onze capaciteit is beperkt met ruim 270 kilometer aan grachten en andere wateren in Amsterdam dus zij kunnen niet overal tegelijk en heel lang zijn. En in dit soort gevallen kan de overtreder enkel aangesproken worden als men op heterdaad wordt betrapt.

  Met vriendelijke groet,

  Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte (THOR) & Directie Communicatie
  Gemeente Amsterdam

 2. J.J.G. Stroet schreef:

  In de avonden en gedurende de weekenden, juist op de tijden dat overlast te water zich voordoet, kun je bij het melden van overlast te water een boodschap achterlaten op 14020. De eerstvolgende werkdag wordt de overlastmelding dan opgepakt en gaat men (waarschijnlijk) naar de locatie die gemeld is. De terugkoppeling per e-mail (indien het e-mailadres is achtergelaten) bestaat dan uit de melding dat er geen overlast is geconstateerd.

 3. Rijkers schreef:

  wij melden bijna iedere dag overlast op het water, te hard varen, afmeren op een afmeerverbod, tegen de richting in, maar de gemeente kan alleen maar mailtjes sturen met de standaard tekst:

  Wij betreuren het dat u overlast heeft van boten die te hard varen etc. Wij kunnen alleen optreden tegen snelheidsovertredingen op het water wanneer we op locatie zijn en de overtreding zelf waarnemen. Het aanpakken van deze vorm van overlast is daardoor lastig. Op het moment dat de melding binnenkomt is de overlastgever meestal al op een andere plek en daarom is het niet mogelijk de overlastgever op heterdaad te betrappen.

  Op de mooie dagen zie je Nautisch beheer totaal niet in de Grachtengordel handhaven, trouwens dat doen ze toch niet ze waarschuwen alleen dat je het niet meer mag doen!

  Er moet eens een keer hard opgestreden worden en een voorbeeld naar de overige watergebruikers gesteld worden.

  • Redactieteam Wijkcentrum d’Oude Stadt schreef:

   we nemen dit mee op 17 aug. Maar zet de datum in uw agenda en overlast geven wij door aan de betreffende ambtenaren van waternet/gemeente Amsterdam

 4. Arjen Veldt schreef:

  Ik merk op de Brouwersgracht ook weer een toename van de overlast door bootjes. Er zou op zijn minst weer een telefoonnummer van de politie beschikbaar moeten zijn om handhaving te verzoeken. 14020 volstaat van geen meter.
  Gesloten op die momenten dat de geluidsterreur zich voordoet.

  • Redactieteam Wijkcentrum d’Oude Stadt schreef:

   Dank u wij zetten uw melding alvast door en gaan achter een telefoonnummer aan! Reserveer 17 aug. in uw agenda!