Kom ook woensdag 11 mei naar de Stopera; aanbieden rapport luchtkwaliteit Amsterdam

Print Friendly, PDF & Email

SchoneluchtAmsterdam1

Alle bewoners in Amsterdam die in 2015 een meetpunt luchtkwaliteit beheerden, Milieudefensie en de werkgroep Schone lucht Amsterdam van het Wijkcentrum d’ Oude Stadt roepen u op woensdagochtend 11 mei om 8.15 uur te komen naar de Stopera.

In 2015 hebben 10 bewonersgroepen in Amsterdam samen met Milieudefensie (samen voor gezonde lucht) een jaar lang de luchtkwaliteit in Amsterdam gemeten. Ook meetgroepen in de binnenstad, zoals Kromme Waal en Valkenburgerstraat.

Aanbieden meetrapport
Woensdagochtend 11 mei
wordt het meetrapport aangeboden aan wethouder Choho. Dat willen we met zoveel mogelijk bewoners doen, zodat het duidelijk wordt dat veel mensen zich zorgen maken over de luchtkwaliteit en maatregelen eisen.

Na een jaar lang meten en met een keihard rapport in de hand hebben we de mogelijkheid om samen met andere bewoners de lokale politiek te vertellen dat er snel gezonde lucht moet komen in Amsterdam. Drie ‘rechters’ bieden een soort perkamentrol aan. Met daarbij natuurlijk het meetrapport en een pakketje maatregelen.

Wanneer: woensdagochtend 11 mei, verzamelen om 8:15 uur
Waar: Stopera  (Stadhuis), binnen op de begane grond bij de trap die naar de raadszaal gaat (via de ingang Amstel 1, Amsterdam, naar links).

Komt u ook?
Het zou heel leuk zijn als u er bij kunt zijn. En kent u andere mensen in uw omgeving die ook zouden willen komen? Hoe meer, hoe beter!

Inspreken?
Betrokken bewoners maken gebruik van het recht om in te spreken die ochtend bij de openbare vergadering van de Raadscommissie Infrastructuur en Duurzaamheid (zie agenda).  Wilt u ook inspreken dan moet u zich daarvoor (uiterlijk 24 uur van te voren) aanmelden. Daar is een formulier voor.