Weteringschans en werkzaamheden

Print Friendly, PDF & Email

Woensdag 25 januari 2023 was een gesprek met de gemeente in grote koude.

Bewoners Weteringschans eerste stuk tot Leidseplein spraken met de omgevingsmanager(s) en de gebiedsmakelaar waar dit project onder valt. Vanwege schooltentamens Barlaeus gaat vermoedelijk eerst de Weteringschans

Spiegelstraat/Weteringcircuit,Peper- en zoutstel kant, op de schop en daarna het stuk naar Leidsepleinzijde. Fietsers lopen eigen risico door over de trambaan te fietsen. Ook de voetgangers die op de foto rechts naar Museumbrug lopen zijn in overtreding maar dat gebeurd de hele dag… Er is geen handhaving, wel ‘regeling’; maar niemand krijgt een bekeuring.

Klachten: Oversteken is moeilijker geworden door een stroom fietsers bij de ‘rotonde’, verzoek is om een drempel net voor zebrapad te maken. Fietsers nemen nu in plaats van de rotonde linksaf aan de onevenzijde de rijweg en rijden tegen richting in. Of op de brede stoepen die gemaakt zijn. Er staat nog steeds een halve parkeerpaal op de stoep rond 125 die pas half februari kan worden weggehaald door planningen..

Verder Groen extra; komt bij Paradiso. En weetje; Paradiso gaat fietsenstalling omkatten naar entree voor de mensen die naar binnen willen. Nee, er kan geen groen op de trambaan ivm doorgangsroute Nood/hulpdiensten op de trambaan. Nee, er kunnen geen bomen worden geplaatst ivm de vele leidingen op dit straatgedeelte(wel 2 boompjes geplant rond nrs 123-125).

Nee, geen groen voor de school, er blijven fietsplekken bij het Gymnasium, alhoewel nu klassen 1 t/m 4 ‘de stalling in moeten’ van de school. En de ‘ouderejaars’ vaak een scooter/brommer hebben, die kan niet in de fietsenstalling…

En toen waren de tenen bevroren!