We live here -Leidse Buurt

Print Friendly, PDF & Email

In navolging van het project op de Oudezijdsburgwallen en omgeving wil een bewoonster van de Leidsebuurt iets dergelijks in haar buurt opzetten. Zij zoekt medestanders. Hier haar oproep,

Mijn naam is Anneke Boeke.

Op de Wallen is het project “We live here” in gang gezet. Waarschijnlijk is voor velen dit project wel bekend (toeristen ervan bewust maken dat de stad bewoond wordt en dat er dus met de bewoners rekening moet worden gehouden).

Zie: https://welivehere.amsterdam

Het initiatief wordt gesteund door de gemeente en het plan is om ook de Leidsebuurt hierin te betrekken. Ik heb hierover al contact gehad met de gemeente. Het staat in onze buurt nog in de kinderschoenen en ik zou mij graag hiervoor willen inzetten. Ik stel mij voor dat ik met een aantal mensen om de tafel ga, om samen na te denken over een format waarmee we dan naar de gemeente kunnen gaan.

Er zijn goede kanten aan het project, maar ik heb er ook wat vraagtekens bij en denk dat er wat veranderingen zouden kunnen komen om het effect er van te optimaliseren. Mijn vraag is dan ook: zijn er enthousiastelingen, die zich samen met mij voor deze zaak zouden willen inzetten? Ik hoop op medestanders!

Met vriendelijke groeten,

Anneke Boeke

Het wijkcentrum ondersteunt dit van harte, evenals de wijkraadsleden uit het Wallengebied, die zelf betrokken zijn bij het project aldaar. Maar het is aan de bewoners zelf om het met de gemeente op te zetten en uit te voeren.

Wilt u meedoen? Meldt u aan bij wijkcentrum d’Oude Stadt, wij brengen u dan in contact met Anneke.