Vrijwilligers gezocht!

Print Friendly, PDF & Email

De sociale-kloof in Amsterdam blijft groeien, met name op het gebied van voedsel. Steeds meer organisaties bieden hulp aan op verschillende manieren om voedsel bij de inwoners die het nodig hebben te krijgen. Er is echter een probleem… een tekort aan vrijwilligers binnen voedsel verzamel organisaties leidt ertoe dat het verzamelde voedsel ook in het afval beland.

Wij (Raoul, Dirk, Sem en Yerson) hebben besloten hier aandacht aan te besteden. Wij hebben een gehele dag meegedraaid met Buurtbuik Amsterdam, een organisatie die voedselpakketten maakt en elke zaterdag kookt voor mensen die het nodig hebben.

Nu zoeken zij, en andere organisaties meer en meer vrijwilligers om ervoor te zorgen dat de ‘kloof’ verkleind wordt, nog minder voedsel verspild wordt en dat iedereen kan genieten van heerlijk voedsel thuis of ergens op locatie. Het kost maar enkele uren van je tijd, maar de dienst die geleverd wordt is enorm!

Wil jij ook impact maken? Meld je aan bij Buurtbuik of een andere organisatie en draag je steentje bij! Nederland heeft meer vrijwilligers nodig!

Zie ook onze website voor informatie over de campagne die we gestart zijn:
https://raouldacostagomez.wixsite.com/voedselkloof

Wij zullen 9 april de gehele dag in Amsterdam zijn op locatie Elandsgracht 70 (het Claverhuis). We zullen foto’s en opnames gaan maken van de dag met als doel daarna ook via andere media de aandacht te vestigen op dit probleem.
Na 9 april zal wijkcentrum d’Oude Stadt beeldmateriaal op deze plek plaatsen.