Twee exposities tot 28 september

Print Friendly, PDF & Email


In het wijkcentrum: een expositie van Unica boeken van Roswitha Witten in de vitrines en aan de wand werk van Berthe Lemmens, ‘Hortus Conclusius’ (vanaf 27 juli). Beide tot 28 sept. Openingstijden ma t/m vrij 13.30 tot 17.00 uur

“Hortus Conclusus” (de omsloten tuin)
Werken in olieverf op papier van Berthe Lemmens
27 juli t/m 28 september 2021

Berthe Lemmens, geboren te Vaals, wonend in Amsterdam, beeldend kunstenaar, bijna 21 jaar werkzaam geweest als stedenbouwkundig tekenaar bij de Gemeente Amsterdam (Ruimte en Duurzaamheid), nu weer te zien met recente kunstwerken

“Ik ben geïnteresseerd en gefascineerd hoe de mens zich verhoudt t.o.v. de aarde waarop hij leeft. Hoe ziet hij zichzelf en de omgeving om zich heen. Welke plaats geeft of neemt hij hierbij in. Welke plaats kent hij zich toe!
Welke ontwikkelingsfasen de mens doormaakt in de geschiedenis en hoe de aarde met of door hem daardoor veranderd.”

Hortus Conclusus
De omsloten tuin is een verbeelding van iets wat al heel lang door de mens gebruikt wordt. Elke keer opnieuw gekopieerd en ingevuld tot op het heden. Er zijn vele interpretaties. Het is een tijdloos symbool.
“Ook ik heb me hierdoor laten inspireren.”

 

En in de vitrines, ook tot 28 september:

Handgemaakte Unica Boeken van Roswitha Witten

Gelukkig is de tijd teruggekomen waarin een boek een kostbaar en uniek bezit was.

De inhoud van elk boek is gemaakt van papier dat was gebruikt om handgeschept papier tussen te persen. Of van de misdrukken van een mono-print serie.

Elk boek heeft een eigen bijpassende standaard zodat het te pronk kan worden gezet.

Roswitha kennen wij al van eerder, de expositie 5 x 7 x 2.5, samen met Christel Harms. U kunt op die pagina nog steeds genieten van de foto’s van die prachtige werkjes.