Samen aanpakken

Print Friendly, PDF & Email

Het stadsdeelbestuur nodigde donderdagavond 21 maart 2019 bewoners, ondernemers en marktkooplieden op en rond het Waterlooplein uit. Doel mee te denken over het realiseren van het ontwerp van het Waterlooplein. Samen het Waterlooplein opknappen. 

Het stadsdeelbestuur heeft het ontwerp van het plein vastgesteld. Er zijn ook plannen om de begane grond van het stadhuis opnieuw in te richten, maar daar kon die avond niets over verteld worden. Zo’n 30 bewoners, ondernemers en marktkooplieden  waren aanwezig. Tijdens de introductie waren er ook kritische geluiden over het wat. Doel was echter aan de slag te gaan met de planning. Niet met het ontwerp; dat staat immers vast. Om dit proces in goede banen te krijgen is creatieve begeleiding aangetrokken, bestaande uit hele goede luisteraars.

Tijdelijke herinrichting
Om het project te realiseren moet de markt dus op de huidige plek weg. Vragen die de aanwezigen moesten beantwoorden, waren bijvoorbeeld: waar de gemeente dan rekening mee moet houden. of wie er ook bij betrokken moet worden, wat missen we aan informatie, welke thema’s zijn er etc..  Dat alles om de agenda te maken om de tijdelijke markt vorm te kunnen geven. Om samen iets mooiers van te maken. Mooier dan nu. Het marktbureau neemt uiteindelijk het besluit over de tijdelijke markt.

Meer informatie (o.a. kaarten en tekeningen) op amsterdam.nl