Rechter stopt verbouwing Amsterdam Museum

Print Friendly, PDF & Email
Waar maken bewoners van Amsterdam Centrum zich druk over? Deel 15 – Bewoners maken zich zorgen over de verbouwing van het Amsterdam Museum.
Rechter stopt Amsterdam Museum-verbouwing
Hierdoor moet Het Amsterdam Museum de plannen voor de verbouwing voorlopig uitstellen. Waarom?
Eerder deze week oordeelde de voorzieningenrechter dat de vergunning die het museum had verkregen pas gebruikt mag worden ‘nadat de rechter uitspraak heeft gedaan over de verbouwingsplannen’.
Omdat hun leden van mening zijn dat er erfgoed verloren zal gaan is die rechtszaak aangespannen door Erfgoedvereniging Heemschut en de Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB). Zij verzetten zich al langer tegen de plannen van het Amsterdam Museum om het voormalige Burgerweeshuis op de gestelde wijze te verbouwen.
Omdat het museum ondanks de aangespannen rechtszaak al deze maand met de verbouwing wilde beginnen, besloten Erfgoedvereniging Heemschut en VVAB ook een aanvraag bij de voorzieningenrechter in te dienen.
Die voorzieningenrechter oordeelt nu dat de werkzaamheden uitgesteld moeten worden zolang het proces loopt. Dit omdat er met de verbouwing een onomkeerbare situatie zou ontstaan, moet het museum pas op de plaats maken, stelt de rechter. ‘Daarnaast is de nood om te verbouwen niet zó hoog dat er per se deze maand mee begonnen moet worden’.
-wordt vervolgd’