Over meedoen met Centrum Begroot 2023

Print Friendly, PDF & Email
Waarover denken bewoners van Amsterdam Centrum na? Deel 32- “Over meedoen met Centrum Begroot 2023!”
Nieuwe editie Centrum Begroot 2023
Centrum begroot gaat weer van start, dit jaar wordt er voor projecten per buurt geld ‘uitgedeeld’: € 54.545,- beschikbaar voor elke van de “11 buurten” in centrum!
Centrum begroot, Volgens stadsdeel Centrum: “Hét project waar bewoners, maar ook ondernemers en maatschappelijke organisaties bepalen wat belangrijk is in hun buurt”.
Het stadsdeel centrum stelt voor 2023 een budget van € 600.000,- beschikbaar. Weet u wat er nodig is in uw directe woon- en leefomgeving in Centrum? Doet u dan mee en dient u uw plan in via Centrum Begroot.
Jaarlijks stelt Centrum Begroot een budget beschikbaar voor de bewoners uit stadsdeel Centrum om op eigen initiatief hun buurt gezelliger, mooier of groener te maken.
Anders dan gewend
Op advies van de stadsdeelcommissie wordt dit jaar het beschikbare budget opgedeeld in buurten. Dit betekent dat iedere buurt in Centrum een eigen budget krijgt bedoeld voor de plannen die in die buurt worden ingediend. Het stadsdeel wordt opgedeeld in 11 buurten, met € 54.545,- beschikbaar voor elke buurt!
Ook vervalt de drempel van 50 likes om door te kunnen gaan naar de toetsronde. De mogelijkheid om plannen te ‘liken’ blijft wel bestaan, omdat het een indicatie geeft van het draagvlak van het plan.
Alleen zijn likes niet meer nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Alle ingediende plannen worden getoetst op haalbaarheid.
Vanaf 27 februari tot en met 27 maart 2023 kunt u in Amsterdam centrum een plan indienen
bij centrumbegroot.amsterdam.nl.

1 reactie

  1. Loes Buisman schreef:

    Klopt niet. Het gaat niet per buurt maar per wijk. Het Centrum is verdeeld in 10 officiële wijken, maar voor de gelegenheid is de Jordaan in tweeën gedeeld, Noord en Zuid. https://maps.amsterdam.nl/gebiedsindeling/

    Iedereen mag een plan indienen voor iedere wijk, maar je mag alleen stemmen op een plan in jouw wijk. De bewoners van de grensgebieden krijgen een probleem. Die mogen opeens niet stemmen op een plan aan de andere kant van hun plein/straat/gracht. Er wordt naar een oplossing gezocht.