Uitslag onderzoek Buurtkamer

Print Friendly, PDF & Email

Waar maken Jongeren en Oudere bewoners in Amsterdam Centrum zich druk over? Deel 31-  ‘Uitslag onderzoek ‘Buurtkamer’.

Afgelopen donderdag was de presentatie van een onderzoekje van ROC studenten over de ‘behoefte van een buurtkamer in de Weteringbuurt(Amstelveld en Weteringbuurt)’.

Zeker 250 buurtbewoners deden mee, ondanks de tegenslagen dat een qr code het niet deed of een programma weigerde, of mensen op straat ‘geen tijd hadden’ om mee te doen met een enquete. 

Het onderzoek werd begeleid door vaste medewerkers van de Dock. Het gaat om de buurtkamer Tweede Uitleg die wellicht wegmoet waar ie zit ivm huuropzegging en een gebouw vlakbij dat straks of plat gaat of vernieuwd wordt. Waar o.a. een plek zou kunnen komen voor een ‘nieuwe’ buurtkamer. Naast een gymzaal voor de Kleine Reus. 

De jongeren hadden een mooi filmpje gemaakt, presenteerden zelf de uitkomsten en ook 2 ambtenaren van de Gemeente en de voorzitter van de Tweede Uitleg deden het woord. En veel betrokken buurtbewoners in de zaal.

Vervolg: zodra de Gemeente ‘meer weet over de bouwplannen en het nieuwe gebouw’ wordt de buurt er weer bij betrokken… Mooi initiatief om jongeren en (o.a. oudere) buurtbewoners met elkaar in contact te brengen! 5 jongeren blijven ‘in de buurt’ voor een nieuw project.

Het bestuur van Wijkcentrum d’Oude Stadt die een stuk verderop zit(Kerkstraat 123), wil graag met deze 5 jongeren in gesprek, om te brainstormen en te helpen/begeleiden bij een volgend project. 

Duidelijk is dat er behoeftes zijn aan plekken in Amsterdam Centrum waarop activiteiten terugkerend worden gehouden. Neergezet door vrijwilligers en anderen. En liefst met een betaalde kracht erbij. Wel is steun voor de huur en voor andere kosten van de Gemeente nodig.