Open Ateliers Nieuwmarkt

Print Friendly, PDF & Email
Begrafenis Anton

Margaretha Louwers, Begrafenis Anton, gemengde techniek op papier, 21 x 29,7 cm.

Op 1 en 2 oktober zijn weer de Open Ateliers Nieuwmarkt.  Dan kunt u Kunst Kijken in de Nieuwmarktbuurt. Wijkcentrum d’Oude Stadt doet dit jaar mee en stelt het werk van buurtbewoner Margaretha Louwers tentoon.

Hier vindt u de catalogus van de Open Ateliers Nieuwmarkt met plattegrond (vanaf september ook af te halen bij het Wijkcentrum).  In het eerste weekend van oktober gonst de Nieuwmarktbuurt zodoende van Kunst.  Dan openen de kunstenaars van de buurt hun ateliers. Alle activiteiten en ateliers zijn gratis toegankelijk!

In de KunstKoningsStraat exposeren deelnemers aan de Open Ateliers hun werk in de etalages. Margaretha Louwersaan laat 3 tekeningen zien in de etalage van vioolbouwer Christian Jünemann, Koningstraat 17. Een tekening van haar hangt ook op de Tekenkabinet-tentoonstelling. Deze editie van het Tekenkabinet is te bezichtigen in De Huiskamer, Kalkmarkt 8, een ook in de Nieuwmarktbuurt gelegen nieuw initiatief voor kunst en buurt. Deze tentoonstelling loopt van zaterdag 1 t/m zondag 30 oktober. Tekenkabinet geeft een mooie momentopname van hetgeen zich op het gebied van tekenkunst afspeelt. Via de webshop van het Tekenkabinet zijn alle tekeningen te koop. De opening van Tekenkabinet is zondag 2 oktober van 16.00-18.00 uur.

Centrale Tentoonstelling
De Centrale Tentoonstelling, met van iedere deelnemer één werk, vindt dit jaar plaats bij Arts & Crafts, Oude Schans 21. Daar zijn ook gratis catalogi te krijgen waarin alle deelnemende locaties op plattegrond te zien zijn. Opening: vrijdag 30 september 17.00 uur.

Kinderroute
Voor het eerst is er een speciale kinderroute. Die wil kinderen in aanraking laten komen met kunst en verder laten kijken dan alleen de eerste indruk. Een aantal kunstenaars heeft een vraag over zijn of haar werk geformuleerd (zie de catalogus pagina 9 rechts). Als een vraag is beantwoord, krijgen de kinderen een sticker van de kunstenaar. Bij 4 of meer stickers kunnen de kinderen naar de centrale overzichtstentoonstelling gaan op de Oudeschans 21.

Wijkcentrum doet mee
In het wijkcentrum laat buurtbewoner Margaretha Louwers haar tekeningen zien in de achterzaal. Omdat haar eigen atelier niet in de buurt ligt, zoekt zij ieder jaar een plek voor tijdelijk onderdak. Ze voelt zich vereerd dat Wijkcentrum d’Oude Stadt haar in oktober asiel verleent.

Margaretha Louwers is sinds de Rietveldacademie werkzaam als beeldend kunstenaar en docent. Ze maakt figuratieve tekeningen. Die zijn gebaseerd op haar autobiografie, waartoe zij ook ervaringen, twijfels, gedachten en feiten rekent. Ze put daarvoor uit haar geheugen en onderbewuste.

Bagage

Margaretha Louwers, Bagage, gemengde techniek op papier, 21 x 28 cm