Nieuwsberichten Autoluw NU! september 2023

Print Friendly, PDF & Email

Amsterdammers voor Autoluw NU! publiceert regelmatig nieuwsberichten.  d’Oude Stadt is een van de meer dan 50 aangesloten bewonersorganisaties.  

 

Het ‘palenplan’ noord-Jordaan

Op 7 maart kwam de gemeente met een plan om met paaltjes doorgaand verkeer in Centrum-West te beperken: het ‘palenplan’. Dat wordt in oktober uitgevoerd.

 

Intelligente Toegang

We hebben het er al jaren over en veel partijen noemen het als oplossing: intelligente toegang, alleen als je kenteken bekend is mag je de stad in. Maar hoe staat het er nu mee

 

Het ‘lussenplan’

De wethouder verraste vriend en vijand met een ‘lussenplan’ om de stad autoluw te maken. De stad opdelen in sectoren, die vanaf de ringweg te bereiken zijn zonder onderlinge verbindingen.

 

Pilot knip in Weesperstraat

12 juni maakte de knip het voor autoverkeer onmogelijk de Weesperstraat door te rijden. Zes weken lang. Zondagochtend 23 juli gingen de slagbomen weg.

 

Vanaf 8 december 30 km/u

30 km/u in de hele stad, de eerste maatregel die wij als coalitie voorstelden om Amsterdam autoluwer te maken, gaat in op 8 december 2023.

 

P+R is niet genoeg

Op 16 december 2022 bepaalde de leden van de aangesloten organisaties van de coalitie de coalitie Amsterdammers voor Autoluw  NU!  dat onze tweede maatregel uitgebreid moet worden. P+ R alleen is niet genoeg.

 

Meldpunt fietsongevallen

Fietsersbond Amsterdam sluit het meldpunt fietsongevallen met succes af. Er kwamen ruim 300 meldingen binnen. De gemeente neemt de registratie van fietsongevallen over.