Nieuwe Foeistickers

Print Friendly, PDF & Email

De Foeistickers zijn weer aanwezig. Het model is hetzelfde. De tekst is aangepast. De Foeisticker is 9,5 cm rond en kost 15 eurocent per stuk. Geschikt voor hinderlijk opgestelde terrasjes, biro’s, scooters enzovoort.

 1. De foeisticker is 9,5 cm rond en kost 15 eurocent per stuk.
 2. Stuur een e-mail naar wijkcentrum@oudestadt.nl waarin u aangeeft hoeveel foeistickers u wilt.
 3. Ga hieronder naar betalen/doneren, zodat het bedrag meteen wordt overgemaakt, of betaar rechtstreeks op de bankrekening van het Wijkcentrum (zie onder).
 4. Na ontvangst van de betaling krijgt u bericht wanneer u de stickers kunt ophalen bij d’ Oude Stadt (adres: Kerkstraat 123, Amsterdam). Tegen meerkosten kunnen we de stickers ook u per post toesturen.
 5. Wilt u iets extra’s overmaken, zodat wij verder kunnen met onze activiteiten? Zet dan bij uw e-mail: ik doneer zoveel euro extra ter ondersteuning van onze acties.
 6. Wilt u stickers plakken, maar hebt u hier geen geld voor? Dat lossen we vast wel op.
 7. Wilt u helpen als vrijwilliger? Graag! Neem contact met ons op via wijkcentrum@oudestadt.nl of vertel het ons wanneer u de stickers komt ophalen.

Betaal en/of doneer

Storten op rekening

De Foeistickers worden gefaciliteerd door het Wijkcentrum d’Oude Stadt. Ook met hun bankrekening. Stort uw bijdrage op: NL03 INGB 0004 87 18 88 t.n.v. Wijkcentrum d’ Oude Stadt o.v.v. Foeistickers.

Doneren
Ook als u geen stickers wilt, kunt u een donatie doen. Er is geld nodig om de stickers betaalbaar te houden, voor nieuwe activiteiten en dergelijke. Elk bedrag, groot of klein, is welkom. Wijkcentrum d’Oude Stadt is een ANBI stichting. U kunt uw donatie in mindering brengen op uw belastingaangifte.

Doneren met IDeal
U kunt ook betalen via IDeal. De betaling gaat naar het Wijkcentrum d’Oude Stadt via Mollie. Dat komt ook zo op uw bankafschrift te staan.

 • Kies hieronder het project Foeistickers waarvoor u wilt doneren. Kies “Algemeen” als u het aan het wijkcentrum over laat aan welk project/activiteit uw gift besteed kan worden. Controleer uw keuze.
 • Vul een bedrag in.
 • Kies de betaalmethode en klik op de knop Doneren.

Zorg ervoor dat bij project Foeistsickers staat en vul het bedrag in en klik op de knop Doneren. Daarna komt u in de betaalomgeving van Mollie.

Bedrag

 

Plakadvies (met humor)

 1. U plakt de Foeisticker voor uzelf en voor anderen. Bij mogelijke problemen zijn de initiatiefnemers en Wijkcentrum d’Oude Stadt juridisch niet verantwoordelijk.
 2. Plak niet alleen, maar met z’n tweeën of met een hele groep.
 3. Plak de Foei-stickers op stoeltjes en tafeltjes van terrasjes en objecten die zó zijn neergezet dat ze de veiligheid van voetgangers en fietsers in gevaar brengen.
 4. Spreken voorbijgangers, of horecabazen en cafépersoneel u verbaasd/verbouwereerd/boos toe? Leg rustig uit waarom u de sticker plakt. Vermijd discussie met mensen die het flauwekul of onzin vinden. Iedereen heeft toch recht op zijn eigen mening, niet waar?
 5. Komt de handhaving of de politie een kijkje nemen? En denken zij misschien wel dat dit wildplakken is, of dat de sticker op het terrastafeltje vandalisme is? Leg dan uit dat u de sticker plakt om hen bij te staan. En dat u mensenlevens wilt redden. Bijvoorbeeld omdat het terrasje op de stoep de veiligheid in gevaar brengt.
 6. Willen ze u wegens wildplakken op de bon slingeren? Zie 1.
 7. Bel de politie voor hulp: 0900-8844
 8. Of Handhaving en toezicht: 14020
 9. Bel het stadhuis: 14020 en vraag naar de Burgemeester
 10. In het uiterste geval: Bel 112!