Help HeenenWeer Amsterdam-Centrum op weg

Print Friendly, PDF & Email
HeenenWeer Amsterdam Centrum

Bestuur HeenenWeer centrum staat te popelen om ook immobiele bewoners van Centrum ‘onder de mensen’ te brengen. V.l.n.r. Derk Slettenaar (secretaris), Nicoline Maarschalk Meijer (communicatie, fondsenwerving), Paul Beishuizen (penningmeester), Harry Langen (voorzitter).

PER DIRECT GEZOCHT: VRIJWILLIGE CHAUFFEURS EN ROUTEPLANNERS

HeenenWeer nu ook in Amsterdam Centrum. In de Pijp en de Rivierenbuurt is het al 5 jaar een succesformule. Voor € 1,- per rit rijdt Stichting HeenenWeer moeilijk lopende buurtbewoners naar hun bestemming. De felgroene elektrische HeenenWeer-Canta’s worden bestuurd door vrijwilligers. Ze brengen hun passagiers op afspraak naar de dokter, bioscoop, supermarkt, buurthuis, familiebezoek of een gezellig terrasje in het stadsdeel. Letterlijk, van deur tot deur!

Nu Stichting HeenenWeer Centrum op 24 mei officieel is opgericht, wil het bestuur zo snel mogelijk van start om ook de bewoners van Centrum meer bewegingsvrijheid te bieden. Daarom worden nog vrijwilligers voor minimaal een dagdeel per week gezocht.

Vier glimmende groene HeenenWeer Canta’s zijn klaar voor gebruik. Het wachten is nu op de laatste vrijwilligers (chauffeurs en planners) om een slagvaardig team compleet te maken. Er wordt volgens rooster gewerkt op werkdagen van 10 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds in 3 shifts. Zodra voldoende vrijwilligers zijn aangemeld en geïnstrueerd kunnen zelfstandig wonende mensen met een bewegingsbeperking instappen. Uiteraard is ook ruimte voor boodschappentas en inklapbare rollator.

Het werk:

Als Chauffeur ben je in het bezit van een rijbewijs, heb je kennis van de buurt waarin je wilt rijden en vind je het leuk om als vrijwilliger mensen een fijne dag te bezorgen. Onderweg maak je een praatje, waardoor je vaak gaandeweg een band opbouwt met de klant. Meer informatie op: VCA.nl/Social Driver HeenenWeer

Als Rittenplanner ben je het visitekaartje van onze dienst. Je bent het eerste aanspreekpunt van onze klanten, chauffeurs en zorgpartners. Als planner neem je de speciale HeenenWeer telefoon aan en verwerk je de aanvragen in een boekingsschema. Meer informatie op: VCA.nl/Rittenplanner

Voor meer informatie:

www.heenenweeramsterdam.nl
of mail Helga Bouwman (coördinator) via e-mail: coordinator@heenenweeramsterdam.nl