Denk mee: Bed&Breakfast

Print Friendly, PDF & Email

Amsterdam nodigt alle Amsterdammers uit om mee te denken over het beleid omtrent Bed&Breakfast. Hiermee wordt het soort (kamer)verhuur bedoeld waarbij de hoofdbewoner zelf aanwezig is, dus niet het soort woningverhuur dat in de volksmond allemaal airbnb genoemd wordt.

Om te voorkomen dat ook dit soort verhuur uit de hand loopt, hebt u zelf ideeën over hoe het aantal te reguleren is? Over de regels waar de vergunninghouder zich aan te houden heeft?  Wat vindt u van de ideeën die al verschenen zijn? U kunt uw mening geven in dit forum, het is geen enquête waar je alleen maar kunt kiezen voor a, b, of c, en waar uw eigen keuze er niet bij staat.

Ga naar de website, denk er over na en kom met ideeën of oordeel over andere bijdragen. Voor 19 november.

2 reacties

 1. Loes Buisman schreef:

  Namens Wijkcentrum d’Oude Stadt:
  De verwarring heeft te maken met definities. Slaat vakantie in vakantieverhuur op de huurder die hier op vakantie is of de verhuurder die elders op vakantie is? “Airbnb en dergelijke” leidt ook weer tot extra verwarring die wij juist wilden vermijden.
  De tekst is enigszins aangepast.
  En natuurlijk staat het iedereen vrij om in het genoemde forum te reageren op alles.

 2. Van wie is de tekst hier op oudestadt.nl/denk-mee-bedbreakfast/? Is dit overgenomen van de gemeente? Of zijn jullie gemeente?
  Ik vind het namelijk een tendentieus en begripsverwarrend begin.
  Sturend in de richting van de verwarring die juist dient te worden opgelost.
  Dus voor ik me aan een verdere reactie waag, hier of op die website waarheen gelinkt wordt, graag antwoord op de vraag van wie deze tekst is: “Amsterdam nodigt alle Amsterdammers uit om mee te denken over het beleid omtrent Bed&Breakfast. Hiermee wordt het soort vakantieverhuur bedoeld waarbij de hoofdbewoner zelf aanwezig is, dus niet de beruchte Airbnb en dergelijke.”