Buurtgesprek Westelijke Grachtengordel

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 30 maart organiseert de gemeente vanaf 19:00 uur online het buurtgesprek Westelijke Grachtengordel. Twee keer per jaar voert de gemeente gesprekken met bewoners, ondernemers en instellingen die mee willen denken over de toekomst van hun buurt. Samen praten over wat er in de buurt speelt, hoe de toekomst van de buurt uitziet en of er onderwerpen zijn die prioriteit moeten krijgen.

Tijd en plaats

 • Datum:              dinsdag 30 maart 2021
 • Tijd:                   19:00 – 20:30 uur
 • Locatie:             online via MS Teams
 • Aanmelden:      Via het online formulier kunt u zich aanmelden voor het online buurtgesprek Westelijke Grachtengordel op dinsdag 30 maart.
  Na uw aanmelding ontvangt u per mail een link naar het buurtgesprek.

Twee onderwerpen
Het buurtgesprek Westelijke Grachtengordel gaat over Bomen en kademuren en de Oranje Loper.

 • Bomen en kademuren
  Honderden bruggen en tientallen kilometers kademuur zijn aan het eind van hun levensduur en in slechte staat. Kademuren en bruggen worden op grote schaal onderzocht, bewaakt en vernieuwd. Helaas is het vaak noodzakelijk om hiervoor bomen te kappen. In de omgeving is weerstand tegen het kappen van (monumentale) bomen. Daarom wordt nader onderzoek gedaan naar technieken om kades te vernieuwen met behoud van bomen. (Aanwezig: Maarit Toornstra, kwartiermaker groen en Willem de Feijter, adviseur bomen)
 • Oranje Loper
  Van Dam tot Mercatorplein worden de bruggen geheel vernieuwd en de straten opnieuw ingericht. Een ingrijpend project, waar u vanaf dit jaar veel van zult merken. U kunt uw vragen stellen aan de omgevingsmanagers. Ook uw vragen over de bereikbaarheid van de Westelijke Grachtengordel kunt u in deze breakout room stellen. (Aanwezig: Terry van Dijk, omgevingsmanager herinrichting Rozengracht/Raadhuisstraat, Boukje Witten en Anica Kortland, omgevingsmanagers vervanging bruggen, Katinka Fledderus, netwerkregieteam Westelijke Grachtengordel)

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

 • 19:00 – 19:15 uur
  Welkom op het buurtgesprek

Daarna wordt het buurtgesprek gesplitst in twee ‘breakout rooms’. Per breakout room wordt één onderwerp besproken. In de tweede ronde komt het andere onderwerp aan bod.

 • 19:15 – 19:45 uur
  Ronde 1 breakout rooms
 • 19:45 – 20:15 uur
  Ronde 2 breakout rooms
 • 20:15 – 20:30 uur
  Afsluiting in de ‘grote zaal’, de kleinere bijeenkomsten worden afgesloten.

Tijdens de kleine bijeenkomsten blijven de gebiedsmakelaar en andere professionals aanwezig in de ‘grote zaal’ voor algemene vragen en opmerkingen. U kunt zelf op elk gewenst moment de breakout room verlaten en terugkeren naar de ‘grote zaal’. Wilt u maar één van beide onderwerpen bespreken? Dan zorgt de gemeente dat u in de juiste breakout room wordt ingedeeld.

Zie ook

Bron: www.amsterdam.nl