Bijeenkomst Amsterdammers voor Autoluw NU!

Print Friendly, PDF & Email

Woensdag april om 20:00 uur bijeenkomst Amsterdammers voor Autoluw NU! In de Amstelkerk. Voor bewoners. Meld u aan. d’Oude Stadt is initiatiefnemer van het collectief van meer dan 40 (bewoners-)organisaties uit de hele stad.

Amsterdammers voor Autoluw NU! informeert bewoners tijdens de bijeenkomst van 20 april wat de afgelopen periode gedaan en bereikt is. En wil samen brainstormen hoe de politiek te beïnvloeden. Want nu, in de periode van coalitievorming en opstarten van de nieuwe gemeenteraad, kan Autoluw een hogere urgentie krijgen voor de komende vier jaar. De vraag is ook of het tijd is het actiepakket (30 km maximaal, meer P+R, zones met intelligente toegang) aan te passen?

Bijeenkomst

Kom meepraten op woensdag 20 april
Locatie: Amstelkerk, Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam.
Tijd vanaf 20:00 uur tot 22:00 uur.
Aanmelden via: www.autoluw.nu/aanmelden/


Achtergrond om inspiratie op te doen

Velen van ons hebben met lede ogen toegekeken hoe de coronarust niet is uitgebuit. Het wordt weer drukker in de stad, de lucht wordt vuiler. En er zijn nog steeds te veel ongelukken in het verkeer, met voetgangers en fietsers als slachtoffer. Zo gebeurt er te weinig aan registratie van fietsongevallen, zodat er geen gerichte verbeteringen plaatsvinden.

De Kieswijzer Autoluw is goed bezocht. Daar is te lezen dat de partijprogramma’s van links tot rechts sprankelen van uitstekende voorstellen…

  • Twintig procent van de parkeerplaatsen ombouwen tot fietsenstalling of groen; ‘overstapgarages’ bij snelweg en metro (PvdA).
  • Haal 30.000 parkeerplaatsen weg; knip op de Weesperstraat tegen doorgaand verkeer (GroenLinks).
  • Maximaal 20 kilometer op smalle/drukke fietspaden (D66, SP).
  • Parkeren in drukke wijken alleen voor bewoners en aangemeld bezoek (GroenLinks, VVD).
  • Begin afleverplekken voor pakketdiensten; maak woonstraten aan één zijde autovrij (Bij1).
  • Geef fietsers altijd voorrang op rotondes en kruisingen; maak een verkeersveiligheidsplan om het aantal slachtoffers te verminderen (Partij voor de Dieren).
  • Beperk geluidsoverlast motoren (D66, VVD)
  • Alle partijen bepleiten meer ruimte voor voetgangers…

Dat is een uitstekende basis om mee van start te gaan. Maar hoe houden we de luitjes aan hun mooie woorden, hoe realiseren we een duidelijk tijdspad voor de komende vier jaar?

Lees ook de bijdrage namens Amsterdammers voor Autoluw NU! in de rubriek Het hoogste woord van het Parool van 6 april jl.

Corona

Hoewel alle coronamaatregelen zijn vervallen, willen we veilig zijn voor iedereen. Iedereen moet zich welkom voelen. Daarom bieden we in de Amstelkerk ruimte aan mensen die wel graag afstand houden. We laten daarom in de kerk stoelen op afstand staan. Ook mag u natuurlijk altijd een mondmasker blijven dragen. Met nadruk vragen we u dan ook niet naar bijeenkomsten te komen als u klachten heeft.
Bijeenkomst