30kmLet op: per 1 juni 2024 flitspalen!

Print Friendly, PDF & Email

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat vanaf 1 juni met flitspalen de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in de stad handhaven. Als proef. Na een aantal maanden bekijken ze de resultaten.

Op de meeste wegen in Amsterdam mag je sinds 8 december nog maar maximaal 30 kilometer per uur rijden. Door samen langzamer te rijden, auto’s, brommers en fietsers, wordt het verkeer een stuk veiliger.

Sommige bestuurders rijden nog te hard
We hebben op een aantal plaatsen wegen aangepast, de lijnen weggehaald, middenstroken aangelegd en zo’n 4.500 borden neergezet. Om zo bestuurders te helpen om maximaal 30 kilometer per uur te rijden.

Half jaar verder
Toch houden niet alle bestuurders zich aan de lagere maximumsnelheid. Het was in het begin ook best wennen. Maar we zijn nu een half jaar verder. Er moet dus iets extra’s gebeuren.

Flitsen betekent een boete
Het OM gaat nu kijken of flitspalen in de stad ervoor zorgen dat mensen zich aan de snelheidslimiet houden. Wie te hard rijdt, wordt geflitst en krijgt een boete.

Waar komen de flitspalen?
De 4 vaste flitspalen op de Stadhouderskade worden ingesteld op een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Ook komt er een zogeheten ‘flex-flitspaal’ die door de stad reist.

Veel minder ongelukken
Wethouder Melanie van der Horst van Verkeer en Vervoer: “Ik hoop dat de proef een succes wordt, zodat we de flitspalen kunnen houden. We hebben 30 kilometer per uur ingevoerd om het verkeer veiliger te maken. Dat is echt nodig in Amsterdam. We verwachten hiermee 20 tot 30 procent minder ongelukken.”
Bron: Gemeente Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *