Sprouts “tonen” in Arti et Amicitiae

Print Friendly, PDF & Email


Arti laat buiten een nieuwe ledententoonstelling boven en in de societeit zijn van di t/m vrijdag voor niet-leden een tentoonstelling te zien van de SProuts,

Kunstenaars: Astrid Ardagh, Lara van der Beek, Eve Boontje, Faria van Creij-Callender, Layla Gijsen, Isa Roelink, Shushu Bierens, Ro Smit, Sam Werkhoven, Vincent Zanni

Arti staat bekend om het statige Berlage interieur en de grote Breitner, maar is ook een locatie waar jonge, uitdagende en kritische kunst alle ruimte krijgt. Zie www.arti.nl

De selectie van de tentoonstellingen SPROUTS ligt in handen van het SBK. Het alumniprogramma is een samenwerking tussen de voorzitter van de beoordelingscommissie Bülent Evren en het SBK.

Met de tentoonstelling Sprouts 2024 is in Arti et Amicitiae een alumniprogramma te zien. In samenwerking met de Stichting Beeldende Kunst (SBK) is een selectie van jonge academie verlaters uitgenodigd voor de presentatie ‘Sprouts’ in de sociëteit. Arti biedt hiermee pas afgestudeerde kunstenaars een podium én een lidmaatschap aan de Amsterdamse kunstenaarsvereniging.
De Sprouts tentoonstelling geeft een actueel beeld van de leefwereld van jonge kunstenaars. Er worden intieme perspectieven op het lichaam met ons gedeeld, we zien kunstenaars als onderzoekers van vorm en ruimte, humoristische kritieken op maatschappelijke verhoudingen, persoonlijke reacties op de digitale technieken en reflecties op het landschap en de natuur.

De Sprouts, die over Nederland en Europa verspreid wonen en werken, mogen Arti de komende jaren als hun Amsterdamse thuishonk gaan beschouwen. Er worden alumniavonden georganiseerd met mogelijkheden tot lezingen, ontmoetingen en discussies en gelegenheid geboden tot exposeren.

De ervaring en kennis die bij leden kunstenaars, kunstlievende leden en bij medewerkers van Arti aanwezig is, wil Arti graag delen en de Sprouts zullen Arti verrassen met nieuwe ideeën.
Rokin 112 voor (niet leden overdag te zien van 12.00-17.00uur)

Boven is een tentoonstelling van Nieuwe leden die zich presenteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *