Sociale Cohesie rondom Oude Kerk

Print Friendly, PDF & Email

Hoe denken bewoners sociale cohesie in buurt rondom Oude kerk voor elkaar te krijgen? Deel 67- Door bij elkaar te komen..! Eerste bijeenkomst: woensdag 28 juni vanaf 13.00 uur – voor senioren (55+). Enkele maanden geleden was er de brainstormsessie over het bevorderen van sociale cohesie in de buurt rond de Oude Kerk.
Men wil hier nu graag een vervolg aan gaan geven binnenkort in het kader van de It’s OK campagne in de Oude Kerk.
Details hiervan kun je vinden op http://www.oudekerk.nl onder de noemer van het programma ‘Commoning Uncertainties’.
Men heeft inmiddels 4 sessies ingepland over Stadsdorp / Binnenbuurt / Buurtttafel / Tafelgesprek / et cetera.
Op participatieve manier gaan ze met elkaar in gesprek over waaraan er in onze buurt behoefte is.
Dat doen ze met verschillende focusgroepen: 55-plussers, jongeren/studenten, en expats (Engels).
De sessies vinden maandelijks plaats op wisselende dagen en steeds andere tijdstippen.
De 4e – en tevens afsluitende – sessie staat in het teken van een consolidatie van ideeën.
Noteer alvast de data van de 4 bijeenkomsten:
woensdag 28 juni vanaf 13.00 uur – voor senioren (55+)
vrijdag 14 juli vanaf 17.00 uur – voor jongeren/studenten
vrijdag 25 augustus vanaf 17.00 uur – voor expats (in Engels)
zaterdag 16 september vanaf 16.00 uur – voor iedereen

Op basis van de uitkomsten van deze sessies zullen ze een gezamenlijke agenda opstellen.
Men probeert daarbij zoveel mogelijk aan ieders wensen en suggesties tegemoet te komen.
Hopelijk tot ziens op een van de sessies en bij de afsluitende bijeenkomst in september.
En voel je uiteraard vrij om andere geinteresseerden uit onze buurt uit te nodigen.
Aarzel ook niet om suggesties en tips per email met Lennard Roubos te delen. Bij voorbaat dank.
Hopelijk tot ziens binnenkort in de Oude Kerk. Graag vooraf even aanmelden bij Lennard Roubos!
Deelname aan dit programma is overigens gratis voor iedereen.

Foto: met dank aan Pixabay

2 reacties

  1. Herbert van Hasselt schreef:

    Herbert van Hasselt/ Wijkcentrum d’Oude Stadt

    Reactie op uw bericht “Sociale Cohesie rondom Oude Kerk”: Na zijn onderzoek van 4 maanden (2018) in the 1012-gebied rond de Oude Kerk – over de ‘belasting’ en het ernstige verval in deze Red Light-locatie – ontmoette de toenmalige stadsombudsmnan (Arre Zuurmond) burgemeester Halsema in De Balie (januari 2019). Zij gingen met elkaar in gesprek. De 1e uitspraak van Femke Halsema, dan net 6-mnd in functie: “Wij moeten ons in dit middeleeuwse hart van Amsterdam weer meer gaan verdiepen in (en concentreren op) het cultuur-historische!”.

    Als onderzoeker bij “Het A’damse Stegenplan” (een burgerinitiatief: 2015-2019 studie en pleidooi voor steegherstel en meer bewustzijn) sprak ik de burgemeester daarop aan. Immers haar ‘Gouden’ statement – en wens – raakt ook precies het kernadvies van de ‘Stegenstudie’. Mevrouw Halsema was daarna de 1e ’topambtenaar’ van onze hoofdstad, die binnen twee weken op het Stegenplan (pleidooi) ècht inhoudelijk heeft gereageerd! Vanuit dit onderzoek gaven wij aan de burgemeester meteen ook een praktisch, ‘educatief’ advies. Immers bij het herstel van dit 1012-gebied.. begin dan bij de jeugd op de basisscholen. Laat ‘hen’ (van grp 7/8) – op weg naar “A’dam-750” ieder jaar 1 of 2 stegen adopteren. Een mooi voorbeeld is er al, betreffende de Beurspassage (zomer 2016), die ooit de ‘Baafjessteeg’ heette in 1416 (zie *Note). In 12/2016 boden de leerlingen van 9 jaar (O.B.S. De Burght, Herengr.) aan burgemeester Van der Laan hun ‘onderzoek’ aan (zie Note).

    * NOTE, 2016 over Oersoep en Beurspassage project van de De Burghtschool: https://docplayer.nl/29554104-Amsterdam-oersoep-beurspassage-op-zoek-naar-baafje-juf-op-straat-leerlingen-van-de-burghtschool-en-bouwinvest.html

  2. Herbert van Hasselt schreef:

    Reactie: Na zijn onderzoek van 4 maanden (2018) in the 1012-gebied rond de Oude Kerk – over de belasting en het ernstige verval in deze Red Light-locatie – ontmoette de toenmalige stadsombudsmnan (Arre Zuurmond) burgemeester Halsema in De Balie (januari 2019). Zij gingen met elkaar in gesprek. De 1e uitspraak van Femke Halsema, dan net 6-mnd in functie: “Wij moeten ons in dit middeleeuwse hart van Amsterdam weer meer gaan verdiepen in (en concentreren op) het cultuur-historische!”.
    Als onderzoeker bij “Het A’damse Stegenplan” (een burgerinitiatief: 2015-2019 studie en pleidooi voor steegherstel en bewustzijn) sprak ik de burgemeester daarop aan. Immers haar ‘Gouden’ statement – en wens – raakt ook precies het kernadvies van de ‘Stegenstudie’. Mevrouw Halsema was daarna de 1e ’top-ambtenaar’ van onze hoofdstad, die binnen twee weken op het Stegenplan (pleidooi) ècht inhoudelijk reageerde! Vanuit dit onderzoek gaven wij aan de burgemeester meteen ook een ‘educatief’ advies. Immers bij het herstel van dit 1012-gebied.. begin bij de jeugd op de basisscholen. Laat het – op weg naar A’dam-750″ ieder jaar 1 of 2 stegen adopteren. Een mooi voooprbeeld is er al, betreffende de Beurspassag, die ooit de ‘Baafjessteeg’ heette in 1416 (zie Note)

    NOTE, 2016 over Oersoep en Beurspassage project van de De Burghtschool: https://docplayer.nl/29554104-Amsterdam-oersoep-beurspassage-op-zoek-naar-baafje-juf-op-straat-leerlingen-van-de-burghtschool-en-bouwinvest.html