‘Heb jij een plan voor Centrum Begroot ingediend?’

Print Friendly, PDF & Email

Waarover spreken bewoners van Amsterdam centrum: -Deel 47 ‘Heb jij een plan voor Centrum Begroot ingediend?’
Vannacht 27 maart m 23.59 uur stopte de mogelijkheid om een plan in te zenden voor Centrum begroot.. Ruim 600.000 euro te ‘vergeven’! Centrum is daar in 11 gebieden verdeeld en al die bewoners/groepjes leverden 130 plannen aan! Ditmaal had je geen 50 stemmen nodig om de deadline te halen. Wellicht komt er nog een extra stemmenronde…om buurtgenoten extra mee te laten stemmen, gezien ruim 30 stuks nu nog nul of een stem hebben! De meeste stemmen tot nu toe is de stemmentrekker ‘een Fontein op.. de Nieuwmarkt’! Maar een pracht aantal mede- ideeen; dit jaar niet alles ‘groen, maar van alles wat! Gewoon veel voor buurtgenoten en voor samen buurtgenieten.
Nu wordt er gekeken welke plannen haalbaar zijn.. De orgineelste is eigenlijk wel ‘de palenverwijderaar’ zodat de buurt zelf palen door de Gemeente gezet, waardoor bewoners met hun auto moeten omrijden…, weer weg kunnen halen..’ Ons wijkcentrum doet ook een gooi(jawel nog steeds een gat in de begroting), maar ook muurschilderingen, energiekastje beschilderen, budget voor Stolpersteine plaatsen en nog veel meer zit er tussen al die plannen! En natuurlijk de Woonbootbewoners die een groen dak willen. Kortom per gebied valt er veel te kiezen; Met Koploper Oostelijke Eilanden met 21 plannen en Burgwallen Nieuwe Zijde met .. slechts 4 plannen…Kijk naar Centrumbegroot.amsterdam.nl,
23 mei spreekt de stadsdeelcommissie erover. En dan na dat gesprek: mag iedereen in zijn eigen centrumgebied vanaf 19 juni 2023 stemmen… en zijn die stemmen onzichtbaar tot de uitslag bekend is….!

1 reactie

  1. Dank voor uw compliment. Het plan “Palentrekken in plaats van Palingtrekken” is inderdaad ongekend origineel en raakt een gevoelige snaar bij veel buurtbewoners.