‘Birds 2 Paradise’ in vitrines St Antoniesbreestraat!

Print Friendly, PDF & Email


Vanaf begin maart 2024 is de nieuwe vitrine-expositie in de Sint Antoniesbreestraat geopend.

Moving – Birds 2 Paradise werd gemaakt voor het Stichting Kunst en Cultuur Amsterdam Centrum en de huidige exposant is Roger Ruhulessin.

De vitrinetentoonstelling bestaat uit 30 composities van fantasie- en realistische vogels als de kokmeeuw, kraai en grutto, in een setting van getekende muren en torens, gefotografeerde ramen (naar Jan Dibbets), poorten en AI-gegeneerde architectuur geïnspireerd op Orwells 1984.

“Mijn Nieuwmarktbuurt diende als inspiratie, door haar architectuur en door de groepen die aan de rand van de maatschappij bewegen,” zegt Roger Ruhulessin. “Door de ‘omgeving’ waarin de vogels zich bevinden, krijgt het werk een verhalend karakter dat oproept tot nadere inspectie en reflectie. Muren, poorten, ramen. Wie is binnen? Wie is buiten?”

In zijn werk spelen plaats en verplaatsing in een steeds veranderende maatschappij een belangrijke rol. Nauw verbonden met deze thema’s zijn uitsluiting en acceptatie, en de tweedeling en steeds zichtbaarder wordende polarisatie in de maatschappij. In de Moving series laat Roger Ruhulessin in drie-dimensionale beelden deze motieven zien in de installatie Moving ‘125 blue’ (2018), Moving Objects in the Mirror (2019) en Moving ‘IN | OUT’ (2021).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *