BewonersbuurtBinnenkant: blijf van parkeerplekken af!

Print Friendly, PDF & Email

Er hoeft nog niet geherprofileerd te worden, maar er is een bewonersinitiatief bij de Gemeente binnengekomen met 55 handtekeningen om de Binnenkant en de aanwezige parkeerplekken aan te pakken; er zouden dan in de buurt(ook Kalkmarkt) 26 parkeerplekken worden opgeheven. Niet iedereen kende dit initiatief die in de buurt woont, werkt en gebruik maakt van die parkeerplaatsen…  Op de Commissievergadering in Centrum afgelopen week(22 nov’22) bleek er ook een petitie te zijn met honderden handtekeningen: “voor het behoud van die plekken”.

Naast een winkelhandtekeningenlijst geïnitieerd door bewoners, 53 opgehaalde handtekeningen en een dag later een aanvulling verzonden met 14 handtekeningen = 67 tegen reeds

Dan is het moeilijk een initiatief, hoe goed bedoelt ook, zomaar door te zetten. Het Dagelijks bestuur gaat in overleg met beide groepen. De vele insprekers menen niet dat ze goed gehoord zijn in een eerdere bijeenkomst. De petitie staat nog steeds open voor handtekeningen voor mensen uit de buurt van de Binnenkant en Kalkmarkt die gebruik maken van die parkeerplekken of menen dat ze daar voorlopig mogen blijven omdat de buurt die plekken ‘nodig’ heeft.

 

https://binnenkantkalkmarkt.petities.nl/

2 reacties

  1. Gonny van Oudenallen schreef:

    Op 20 december a.s. is er opnieuw een vergadering in stadsdeel Centrum over dit onderwerp!

  2. LB schreef:

    Niet het aantal handtekeningen moet doorslaggevend zijn maar de argumenten. Het gebrek aan voetgangersruimte is duidelijk. Zie ook het artikel in de OpNieuw van december. Daarin ook suggesties voor mogelijkheden in bestaande parkeergarages. Wij zijn allemaal voetgangers, met of zonder wieltjes.