Energie en informatie

Print Friendly, PDF & Email
Waar maken bewoners in Amsterdam Centrum zich druk over? Deel 18 -Energie en informatie
Energie informatiemarkt bij onze collega’s in de Boomsspijker
24 februari 2023 – 13:30-16:30
Op vrijdagmiddag 24 februari organiseert !WOON in samenwerking met o.a. Buurtteams Centrum, stichting Dock en de gemeente Amsterdam een Energie Informatiemarkt in Buurthuis de Boomsspijker.
Op de informatiemarkt worden bruikbare tips over energiebesparing gegeven. Er kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoek van de energiecoach, die een bespaarrapport opstelt toegespitst op de woning en de bewoner.
En hoe kan je je verhuurder bewegen om bewegen om de woning beter te isoleren? Denk daarbij aan het plaatsen van dubbel glas en het beter isoleren van de woning. !WOON publiceerde onlangs een stappenplan om verbeteringen aan te vragen en indien nodig af te dwingen.
De Flying Squad van de gemeente Amsterdam geeft uitleg over de voorwaarden van alle regelingen voor Amsterdammers met weinig geld. Ook geeft de gemeente duurzaamheidsadvies.
Het Buurtteam is aanwezig om oplossingen te bespreken wanneer je je torenhoge energierekening niet meer kunt betalen.
Voor eigenaar bewoners is informatie te verkrijgen over de subsidieregelingen die er zijn en hoe je het overleg met de VvE aanpakt.
Het wordt een bijeenkomst waar voor iedereen iets te halen valt, inclusief hapjes en drankjes. De Boomsspijker zit op de Rechtboomssloot 52 vlak bij de Nieuwmarkt, bereikbaar met de metro aldaar.