Huurfietsen, uitstallingen

Print Friendly, PDF & Email
Op het stallen van verhuurfietsen bij verhuurbedrijven zijn zowel de Algemene Plaatselijke Verordening (verder: APV, artikel 4.3) als de ‘Nadere regels voor winkeluitstallingen en reclameborden in stadsdeel Centrum’ (verder: Regels winkeluitstallingen) van toepassing. 
 
Op grond van de Regels winkeluitstallingen is het winkels toegestaan om een winkeluitstalling te hebben, mits er sprake is van spullen die tot het reguliere (verkoop)assortiment van die winkel behoren. Deze winkeluitstalling mag maximaal 2 meter in de breedte en 50 centimeter in de lengte zijn. De uitstalling mag uitsluitend vóór de eigen winkelgevel en onmiddellijk tegen die gevel worden geplaatst. Bij een winkel mogen maximaal twee winkeluitstallingen worden geplaatst, elk met de hierboven genoemde afmetingen. Een winkeluitstalling is alleen toegestaan indien er nog 1,50 meter doorloopruimte voor voetgangers vrij is, tussen de winkeluitstalling en de trottoirrand. De uitstallingen mogen alleen buiten worden gezet tijdens de uren dat de winkel voor publiek geopend is. 
 
Gelet op de afmeting van de uitstallingenstrook hebben wij bepaald dat er per uitstallingenstrook de navolgende aantallen fietsen/bromfietsen mogen worden geplaatst: 
– twee traditionele fietsen of 
– één bakfiets of 
– één tandem of 
– één bromfiets.