Als u deze email niet kunt lezen klik hier

Amsterdam, 17 april 2022

Horeca en Terrassen | Wijkcentrum d'Oude Stadt

Horeca en Terrassen

Bewoners- en belangenorganisaties uiten stevige kritiek op de wijze waarop het College omgaat met het Stedelijk Beleidskader horeca en terrassen. Dat creëert ongegeneerd een vrijplaats voor horeca. Ten koste van voetgangers.

Lees meer....

Bijeenkomst Amsterdammers voor Autoluw NU!

Bijeenkomst Autoluw NU!

Voor bewoners. Woensdag 20 april om 20:00 uur bijeenkomst Amsterdammers voor Autoluw NU! In de Amstelkerk. Over wat gedaan en bereikt is. En samen brainstormen hoe de politiek te beïnvloeden. Meld u aan!

Lees meer....

Studiemiddag SLOOP!

Studiemiddag SLOOP!

Vrijdagmiddag 22 april 2022 organiseert de VVAB samen met haar erfgoed-partners in het Amsterdam Erfgoed Overleg een studiemiddag met als thema Sloop.

Lees meer....

Grooote Stadshart Top

Grooote Stadshart Top

21, 22 en 23 april de Grooote Stadshart Top. Deze dagen draaien om ontmoeting, creativiteit en daadkracht voor de Wallen en Nieuwmarktbuurt.

Lees meer....

Herdenking Blauwburgwal | Wijkcentrum d'Oude Stadt

Herdenking Blauwburgwal

Herdenkingsbijeenkomst in de Dominicuskerk over bombardement 11 mei 1940 op de Blauwburgwal kan eindelijk doorgaan.

Lees meer....

Lezing over volkshuisvesting

Lezing over volkshuisvesting

‘De Lange Lijnen van de Volkshuisvesting’ Lezing op 11 mei door Lous Vinken, over de historie van volkshuisvesting, huisvesting van verschillende doelgroepen en een evenwichtig stedelijk woonbeleid.

Lees meer....

Corona adviezen | Wijkcentrum d'Oude Stadt

Corona adviezen

Alle coronamaatregelen opgeheven. In het wijkcentrum voorlopig tot ca. 25 personen. Wanneer meer dan 15 mensen willen komen, waarschuwen wij dat er dan geen mogelijkheid is om afstand te houden, mochten mensen dat willen.

Lees meer....

Bezwaar verlenging terrasuitbreidingen | Wijkcentrum d'Oude Stadt

Bezwaar verlenging terrasuitbreidingen

Bezwaar tegen 15 vergunningen voor “tijdelijke” terrasuitbreidingen maakten omwonenden van de Nieuwmarkt, samen met Wijkcentrum d’Oude Stadt.

Lees meer....

Motorlawaai

Motorlawaai

Uit klachten en petities van bewoners bleek dat verkeer op o.a. de Valkenburgerstraat en Weesperstraat voor veel geluidsoverlast zorgt. TNO bevestigt nu de klachten van omwonenden over motorlawaai van auto's en motoren.

Lees meer....

Gruwelreclame is weg! | Wijkcentrum d'Oude Stadt

Gruwelreclame is weg!

De illegale BlowUp-reclameschermen zijn weg. Het handhavingsverzoek heeft gewerkt, hoewel het veel te lang heeft geduurd. Men heeft het tot de uiterste datum gerekt, reclame is tenslotte een goudmijntje.

Lees meer....

Inspraak april 2022 | Wijkcentrum d'Oude Stadt

Inspraak april 2022

Weinig inspraakmogelijkheden op dit moment. Beide over horeca. Eén terrassenplan. De tweede heel stiekem in de inspraak over het Stedelijk beleidskader Horeca en terrassen.

Lees meer....

Nieuwe stadsdeelcommissie | Wijkcentrum d'Oude Stadt

Nieuwe stadsdeelcommissie

De stadsdeelcommissies zijn vervangen, in Centrum nu 11 leden (voorheen 8). Bevoegdheden iets gewijzigd. Het dagelijks bestuur blijft voorlopig demissionair aan.

Lees meer....

Nieuwsbrief !Woon, lente '22 | Wijkcentrum d'Oude Stadt

Nieuwsbrief !Woon, lente '22

Er is veel nieuws te lezen. Over onder andere huurverhoging, weglekken van energie door enkelglas of verouderd dubbelglas en over bewonersplatforms. 

Lees meer....

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht!

Steeds meer organisaties bieden hulp aan om voedsel bij de inwoners die het nodig hebben te krijgen. Er is echter een probleem… een tekort aan vrijwilligers.

Lees meer....

Zwerflawaai en ander (on)gewenst geluid | Boek | Wijkcentrum d'Oude Stadt

Zwerflawaai en ander (on)gewenst geluid

Joost Smiers schreef zijn nieuwe boek met als titel: Zwerflawaai en ander (on)gewenst geluid. Rust, reuring, overlast. Wat vinden we aan geluid in de publieke ruimte prettig, of op zʼn minst aanvaardbaar.

Lees meer....