Bewoners Amsterdam vragen zich af

of zij geen recht hebben op nachtrust.

Eerdere Meldingen

https: //twitter.com/MarcelDellebeke/status/1166231656350568449

In de bekendmaking voor een evenement op de Nieuwmarkt (!) troffen wij deze link aan:

https://bekendmakingen.amsterdam.nl/bekendmakingen/stadsdeel-centrum/2019/week-34/evenementen/aanvraag-ade-2019/

Dreunende bassen, op het water, dat zal mijlenver, dus langer dan een paar minuten te horen zijn, en midden in de nacht. Het wijkcentrum d'Oude Stadt kan hier nauwelijks bezwaar tegen maken, alleen het afvaartpunt achter het station ligt in ons gebied. We willen daarom wel bezwaren mede-ondertekenen. Meld u via: nachtrust@oudestadt.nl


AT5 19 augustus 2019: Lachgas is de druppel voor deze Wallenbewoners

'Zeker, ja.' Hij woont z'n hele leven op de Wallen, maar op de vraag of de overlast nu erger is dan ooit, twijfelt hij geen seconde. 'Een plotselinge hoge sis? Constant? Daar word je gewoon van wakker.'

Roken op terras Barcelona verboden

Barcelona - Het is vanaf volgend jaar verboden op het terras in Barcelona te roken. Overheid en horeca liggen al langer overhoop. Bij de politie komen veel klachten binnen over geluidsoverlast van terrassen. De stad besloot toen het aantal weer in te perken.

Bron: Telegraaf 18-08-2019

Foto: Beeld van het Plaza del Sol in Barcelona uit film Making Sense

Publicatie op 30 juli 2018: onze nieuwe burgemeester schrok zich een hoedje toen ze op de Wallen rondliep. Maar ingrijpen.........

Bewoners Begijnhof liggen wakker van de overlast vanuit de Gedempte Begijnensloot

Één jaar na de bevindingen van de Amsterdamse Ombudsman….......

Ombudsman Arre Zuurmond verbleef gedurende vier maanden vijf nachten per week op de Amsterdamse Wallen en constateerde meerdere complexe problemen op het gebied van vervuiling, overlast, massatoerisme, dak- en thuislozen, sekswerk, drugs en criminele ondermijning.

Download hier het rapport van de Ombudsman: Feesten of Beesten? deel 3 (8 maart 2019)

Ook bij het Spui schrikken bewoners op van loeiharde muziek vanaf de bakfietsen van de lachgasdealers, en het gesis van het vullen. De rotzooi op straat, ook van de horeca. Filmen, of iemand aanspreken leer je wel af; intimidatie, ook van de zogenaamde beschaafde cultuurminnende toeristen.

Zondagochtend 11 augustus 08:14 uur. De reinigingsdienst. Ook na een nacht vol herrie is je geen rust gegund. De muziek van deze reinigingsauto is op 500 meter afstand te horen. Dan is het dus ook te horen in ongeveer 100 appartementen. Dit filmpje is op 70 meter afstand gemaakt.

Meeuwen maken om 4 uur in de ochtend bewoners wakker vanwege huisvuil

Vanuit huis aan de achterkant van Van Eeghenstraat dat uitkijkt op het Vondelpark. 


Overdag al veel rumoer maar ok, het is een park om te ontspannen en het is sowieso iedere do-vr-za-zo raak met de optredens vanuit het Vondelpark Theater. Ook nog ‘prima’, maar onderstaande was om half 1 ‘s nachts en ging maar door. Gewoon een prive feestje en zo te horen geen Nederlands sprekenden maar volgens mij Spanjaarden.


Geen beeld want aardedonker richting park maar lekker schreeuwen lallen zingen en glas kapot gooien.

Nieuwmarkt 26 juli 2019 's nachts

Hierboven zijn allemaal woningen.

Nieuwmarkt zo 21 juli 06.15 uur

Terras van de Waag, staat de hele nacht uit. Ook enkele andere terrassen blijven de hele nacht zo staan, heel uitnodigend, ook voor luidruchtige nachtbrakers. Mag niet van het terrassenbeleid, maar er wordt niet gehandhaafd.

Nieuwmarkt 21 juli 2019

De zondagse Markt werd om kwart over 6 !! al opgebouwd met zoveel herrie dat ik rechtop in mijn bed zat. Ik heb de kraamjongens aangesproken dat ze dit niet voor 7 uur 's morgens mogen doen. Hij zei: klopt, maar is maar 14 x. En gaat vervolgens door met zijn werk. Natuurlijk geen handhaver te bekennen, want die beginnen pas om 7 uur.

Recht op Nachtrust:

een nieuw initiatief met een duidelijk doel: Nachtrust

via Wijkcentrum d'Oude Stadt, Kerkstraat 123,

1017 GE Amsterdam

Contact: