FacebookTwitter
First image



Amsterdam, 12 maart 2018


Betreft: Uitnodiging het Grote Bewonersverkiezingsdebat


Beste bewoners,

Georganiseerd door en voor bewoners en gefaciliteerd door Wijkcentrum d'Oude Stadt nodigen de organisatoren u uit voor het Grote Bewonersverkiezingsdebat; feest van de democratie op:

maandag 19 maart om 20:00 uur
in de Zuiderkerk,
Zuiderkerkhof 72. Inloop vanaf 19:30 uur
Hoe kom ik daar?

De organisatoren gaan het helemaal omkeren. Bewoners op het podium en de politiek in de zaal.  Komt allen en vertel het verder.

Burgerparticipatie
De gemeenteraadsverkiezingen gaan over het kiezen van een vertegenwoordiger namens de Amsterdammers. Eens per vier jaar trekken de politici voor hun plek in de gemeenteraad volle zaaltjes met hun verhalen. En de bewoner mag als ie geluk heeft ook ’n vraag stellen.

De organisatoren vinden dat er meer gedaan kan worden aan echte burgerparticipatie. Ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Er is enorm veel kennis in de stad onder bewoners. Daar wordt door de politiek onvoldoende gebruik van gemaakt. In Het Grote Bewonersverkiezingsdebat zijn bewoners aan het woord. Bewoners staan centraal. Politici mogen een vraag stellen. De omgekeerde wereld.

Programma, informatie en aanmelden
Het idee is ontstaan op Twitter. De reacties op het idee zijn laaiend positief, suggesties over onderwerpen stromen binnen en hulp bij het organiseren wordt aangeboden. Wilt u ook een bijdrage leveren, ideeën delen, of iets opmerken? Mail ons dan door deze mail te beantwoorden. En op het feest van de democratie hoeft u zich niet aan te melden en bent u altijd welkom. Wilt u meer informatie? Lees hier verder......

Met vriendelijke groet,
mede namens Nico van Gog en Bob Maas, het dagelijks bestuur van het Wijkcentrum d'Oude Stadt

Wilt u dit bericht ook doorsturen naar familie, buren en bekenden?
Aan organisaties, stadsdorpen, verenigingen: wilt u dit bericht doorsturen naar al uw leden?