Wijkcentrum weer open

Print Friendly, PDF & Email

Wijkcentrum d’Oude Stadt huurt sinds september 2018 een nieuwe plek: Kerkstraat 123. De nieuwe ruimte moest eerst opgeknapt worden. De basis was begin november klaar. De verhuizer bracht al onze spullen naar de Kerkstraat op 15 november. De deuren zijn vanaf 20 november open voor inloop. Vergaderd werd er vanaf het weekeinde daarvoor al. Ook het juridisch spreekuur is weer van start gegaan. Lees hier het schitterende verhaal over dit pand van Hans Tulleners in de Binnenkrant 84. Nog meer op de voorpagina en pagina 13 van deze editie.

Nog niet helemaal af
Meer wensen moeten nog gerealiseerd worden: verbetering van de toegankelijkheid en een toilet dat ook geschikt is voor rolstoelers. Voor ongestoord vergaderen een flexibele ruimte-indeling door een inklapbare, lichtdoorlatende tussenwand. Een keukenblok voor de koffie en thee en met aansluiting voor de vaatwasser, en een voorraadkast. Het kan dus zijn dat onze activiteiten overdag soms verstoord zullen worden voor verbouwinkjes. Daarbij zijn dit forse investeringen.

Fondsen
Wij proberen een deel van de bekostiging van de verbouwing te vinden via speciale fondsen. Daarnaast zullen we ook zelf verder moeten investeren. Inmiddels is iets meer dan 3000 Euro door onze achterban bijgedragen, waarvoor we de gulle gevers heel hartelijk bedanken. Neemt u het ons alstublieft niet kwalijk dat we niet iedereen persoonlijk kunnen bedanken. Mocht u onze oproep nog niet gezien hebben, of vergeten zijn:
U kunt een bijdrage naar eigen keuze storten op: NL03 INGB 0004 87 18 88 t.n.v. Wijkcentrum d’Oude Stadt o.v.v. NIEUW INTERIEUR. Doordat d’Oude Stadt de ANBI-status heeft, kunt u uw bijdrage in mindering brengen op uw belastingaangifte.