Punt!

Print Friendly, PDF & Email

De ver uitstekende punt van de Baxter-Buildinggeveltuin is ingekort. Dat duurde twee jaar, na klachten uit de buurt.

Baxter Building realiseerde eind 2018 op eigen kosten een XL-geveltuin op de hoek Muiderstraat / Rapenburgerstraat. In 2019 kreeg het tuinontwerp de ondernemersprijs bij de Auke Bijlsma Geveltuinenprijzen. De tuin volgt het ontwerp van het gebouw, met als resultaat een diepe punt in het trottoir. Bewoners in de buurt van de gaven meteen al aan dat je daar je nek over breekt als je niet oplet.

Omdat we ook twijfels hadden over de geleidestrook werd meteen Visio ingeschakeld. Daar kan je terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio vond de scherpe punt in het ontwerp van de tuin niet wenselijk en tevens gevaarlijk.

Visio: Aan de scherpe punt kunnen mensen zich bezeren en in het natuurlijk looppatroon zullen mensen de hoek afsnijden, met alle gevolgen van dien. Dit geldt niet alleen voor een slechtziende of blinde, maar voor alle voetgangers.

Oplossing
Een bewoonster had al stokjes gezet op die punt. Als een soort van pas op… Eind vorig jaar was een afspraak gemaakt met de ontwerpster. Begin januari liet zij een mogelijk alternatief zien, waarbij het struikelen werd voorkomen en de punt visueel bleef staan. Daar is donderdag 17 december 2020 uitvoering aan gegeven.

Zie ons artikel in april 2019 met situatie toen.

1 reactie

  1. Standaert schreef:

    Vreemd dat de kans op struikelen niet meteen is onderkend.