Meet up over de Amsterdamse luchtkwaliteit

Print Friendly, PDF & Email

luchtkwaliteit600

Samen maken wij ons zorgen over de luchtvervuiling in onze mooie stad. Daarom willen we jou uitnodigen voor de bijeenkomst op 11 februari 2016 om 19:30 uur. Locatie: Wijkcentrum d’ Oude Stadt. Zie ook de agenda. Samen maken we een vuist voor schone lucht in Amsterdam.

Sneller naar gezonde lucht
We hoeven het eigenlijk niet uit te leggen. Luchtvervuiling zorgt na roken en overgewicht voor de meeste vermijdbare ziekte- en sterfgevallen. In Amsterdam is veel luchtvervuiling. Uit cijfers van Onderzoek & Statistiek blijkt dat milieu-gerelateerde gezondheidsklachten in Amsterdam-Centrum toenemen. Het is tijd dat hier wat aan gedaan wordt!

Bewoners en politici op één lijn
Veel Amsterdammers zijn al in actie gekomen voor schonere lucht. Helaas lopen zij steeds tegen een muur als zij concrete maatregelen van de politiek vragen. Dat kan zo niet langer. Het is tijd dat naar deze bewonersgroepen geluisterd wordt en de politiek snel concrete maatregelen neemt voor schone lucht in Amsterdam. Om dit voor elkaar te krijgen, moeten we onze krachten bundelen. Samen kunnen we een plan maken om schone lucht hoger op de politieke agenda te krijgen.

De bijeenkomst: samen één plan
Alle Amsterdammers die zich willen inzetten voor schone lucht in Amsterdam, zijn van harte welkom op de Meet up over schone lucht in Amsterdam. Hier gaan we samen een concreet plan smeden om schone lucht op de politieke agenda te krijgen. Kom op donderdag 11 februari naar Wijkcentrum d’Oude Stad, Nieuwe Doelenstraat 55. Inloop vanaf 19.00, start om 19.30. Gratis toegang.

Meer informatie en aanmelden
Informatie en aanmelden via paulien.gankema@gmail.com.
Deel dit bericht met anderen via onderstaande knoppen. Of laat via Facebook weten dat je komt en nodig vrienden  uit: https://www.facebook.com/events/806733169472748/

Tot de 11 februari 2016 om 19.30 uur.

Paulien Gankema
Tim Cardol
Cliff van Dijk

[Deze uitnodiging is voor een meet up over de Amsterdamse luchtkwaliteit en sluit aan bij een reeks van bijeenkomsten in het wijkcentrum d’ Oude Stadt over ‘Drukte in de Amsterdamse Binnenstad’ en is als zodanig een vervolg op de bijeenkomst ‘Amsterdam Autoluw’ van 14 december. Deze meet up is georganiseerd op initiatief van Groen Links Amsterdam Centrum.]