First image

Op 11 februari waren ongeveer dertig bewoners uit de stad en vertegenwoordigers van organisaties bij de Meet Up Amsterdamse luchtkwaliteit. Zij gaan verder als werkgroep Schone lucht Amsterdam van het Wijkcentrum d' Oude Stadt en doen mede namens alle bewoners in Amsterdam de volgende oproepen:

Beste Amsterdammer,

Op onze oproep van 15 maart jl. hebben veel van u digitaal ingesproken inzake de uitbreiding van de milieuzone en ‘Schoner parkeren’. Op de voorstellen heeft de gemeente meer dan 2500 reacties ontvangen. De plannen voor uitbreiding van de milieuzone staan woensdag a.s. op de agenda van de Raadscommissie en  is er gelegenheid om persoonlijk inspreken. Wij roepen u daartoe op. Daarnaast nodigen wij u uit voor een bijeenkomst van Schone Lucht Amsterdam.

Raadscommissievergadering Infrastructuur & Duurzaamheid
De voorstellen voor de aanpassing van de milieuzones staan onder de titel: Schone Lucht voor Amsterdam: op weg naar een uitstootvrij 2025 op de agenda van de Raadscommissievergadering Infrastructuur & Duurzaamheid van woensdag 8 juni in 0239 Rooszaal Stadhuis. De plannen worden besproken in het avonddeel (19.30 - 22.30 uur) in aanwezigheid van wethouder Choho (agendapunt 22, zie daar ook voor de stukken). 

Wederom willen wij u oproepen om in te spreken, maar nu in persoon. Wenst u ook in te spreken dan moet u zich (uiterlijk 24 uur van te voren) aanmelden. Daar is een formulier voor (aanmelden uiterlijk dinsdag voor 9.00 uur!). U krijgt dan maximaal 3 minuten het woord.

Hoe meer mensen inspreken, hoe beter. Samen maken we een vuist voor schone lucht in Amsterdam. Dit is een belangrijke kans onze stem te laten horen, dus spreek nu in!

Inspreken: aanmelden uiterlijk dinsdag 7 juni voor 9.00 uur!
Wanneer
: woensdag 8 juni om 19.30 - 22.30 uur
Waar: Stopera  (Stadhuis), in de 0239 Rooszaal Stadhuis (via de ingang Amstel 1, Amsterdam, naar links, bij de portier de gang naar rechts).

Uitnodiging
Daarnaast nodigen wij u uit voor een bijeenkomst op dinsdag 14 juni om 20.00 uur in het Wijkcentrum d' Oude Stadt. De agenda en verdere informatie vindt u binnenkort hier. Op de agenda staat o.a. handhavingsverzoeken voor schone lucht bij o.a. de gemeente, de Staat en een actie richting Brussel!

Bedankt, we houden u op de hoogte, gaan woensdagavond 8 juni zelf ook inspreken en zien u graag dinsdag 14 juni op het Wijkcentrum d' Oude Stadt.

Namens ‘Schone Lucht Amsterdam’,
Paulien, Paul en Tim