First image

Op 11 februari waren ongeveer dertig bewoners uit de stad en vertegenwoordigers van organisaties bij de Meet Up Amsterdamse luchtkwaliteit. Zij gaan verder als werkgroep Schone lucht Amsterdam van het Wijkcentrum d' Oude Stadt en doen mede namens alle bewoners in Amsterdam die in 2015 een meetpunt luchtkwaliteit beheerden en Milieudefensie, de volgende oproep:

Beste Amsterdammer,

In 2015 hebben 10 bewonersgroepen in Amsterdam samen met Milieudefensie (samen voor gezonde lucht) een jaar lang de luchtkwaliteit in Amsterdam gemeten. Ook meetgroepen in de binnenstad, zoals Kromme Waal en Valkenburgerstraat.

Woensdagochtend 11 mei wordt het meetrapport aangeboden aan wethouder Choho. Dat willen we met zoveel mogelijk bewoners doen, zodat het duidelijk wordt dat veel mensen zich zorgen maken over de luchtkwaliteit en maatregelen eisen.

Na een jaar lang meten en met een keihard rapport in de hand hebben we de mogelijkheid om samen met andere bewoners de lokale politiek te vertellen dat er snel gezonde lucht moet komen in Amsterdam. Drie 'rechters' bieden een soort perkamentrol aan. Met daarbij natuurlijk het meetrapport en een pakketje maatregelen.

Wanneer: woensdag 11 mei, verzamelen om 8:15 uur
Waar: Stopera  (Stadhuis), binnen op de begane grond bij de trap die naar de raadszaal gaat (via de ingang Amstel 1, Amsterdam, naar links).

Het zou heel leuk zijn als je er bij kunt zijn. En ken je andere mensen in je omgeving die ook zouden willen komen? Hoe meer, hoe beter!

Betrokken bewoners maken aansluitend gebruik van het recht om in te spreken bij de openbare vergadering van de Raadscommissie Infrastructuur en Duurzaamheid (vanaf 9.00 uur zie agenda).  Wil je ook inspreken dan moet je (uiterlijk 24 uur van te voren) jezelf aanmelden. Daar is een formulier voor.