Weer die paaltjes

Print Friendly, PDF & Email

Het wil maar niet lukken met de paaltjespilots. Ontevreden autobezitters, ontevreden niet-autobezitters. Bewoners die ’s avonds uitgaan kunnen niet met een taxi thuis komen, ze moeten lopen. Of pas na 6 uur in de ochtend naar huis gaan. De een slaapt gelukkig weer, nu ligt de ander weer wakker. Wij horen ook van problemen met paaltjes bij de Blauwburgwal. Ongelukken.Brief van een bewoner
25 november 2018

Ik als trotse Nieuwmarktbewoner wil melden dat de proef met de verzinkbare paal niet tot ieders genoegen is.

Voor de bewoners van de Koningsstraat en de andere straten in de wijk is het fijn dat ze heerlijk zonder rondjes rijdend verkeer rustig kunnen slapen.
Echter betekent het voor de Nieuwmarktbewoners aan de oneven zijde dat er 3 nachten!!!!!! per week opstoppingen/ agressief toeterende taxi’s en files tot diep in de nacht voor onze deur staan.
met als klap op de vuurpijl een brandend voertuig gisterenavond die doorgereden was terwijl de paal omhoog kwam.

Het is ook op zijn zachts gezegd DOM om de borden die ervoor moeten zorgen dat alleen vergunningshouders toegang kunnen krijgen tot de Gelderse kade in het Nederlands geschreven staat.

Het is geen publiek geheim dat het wemelt vd buitenlandse bezoekers en bezoekers van buiten de stad.
Die logischerwijs achter de meute aanrijden en dan letterlijk voor paal komen te staan.

Gevolg hiervan is dat deze voertuigen weer naar achteren moeten rijden met alle levensgevaarlijke situaties vandien.
Immers de paal is zo ondoordacht geplaatst op een plek waar fietsers van af de Nieuwmarkt in een soort van flauwe bocht moeten oversteken om het fietspad aan het begin vd Gelderse Kade te bereiken.
De gefrustreerde bestuurder rijdt achteruit op de fietsers in omdat hij geen kant meer op kan.

En de file voor mijn deur wordt groter en groter en het getoeter meer en meer!!!!!
Dit kan en mag nooit de bedoeling zijn op ons toch al overspannen plein.
De hoeveelheid uitstoot fijnstoffen van het overmatige verkeer is duidelijk af te meten aan mijn vensterbanken.
U bent van harte welkom om deze wonderlijke situatie te komen aanschouwen op do vr of za nacht. ( zo staat het voor de duidelijkheid ook op de borden geschreven)

Ik wil nog even benadrukken dat ik als Amsterdammer en Nieuwmarktbewoner zeer veel waarde hecht aan ons mooie plein en best wat kan incasseren wat overlast betreft. Grens is wel bereikt als de Nieuwmarkt als afvalputje ingezet wordt en wij hierdoor chronische slaaptekort lijden.

Oplossing zou niet al te moeilijk moeten zijn:
paal bij de ingang vd Kalkmarkt.
en duidelijke borden aan het einde vd Weesperstraat dat er geen verkeer meer mogelijk is richting de Nieuwmarkt.
evt paal ter hoogte vd Hema (jodenbreestraat) zodat het verkeer zonder vergunning nog terug kan naar Weesperstraat via Waterlooplein.

Hoop dat mijn verhaal duidelijk heeft kunnen maken dat de door de gemeente beoogde pilot om ongewenste verkeersopstoppingen in de Sint Antoniesbreestraat en Nieuwmarkt te voorkomen finaal mislukt is .
Maar zo niet belangrijker:
De Veiligheid is ver te zoeken. Dit was volgens mij ook een belangrijk doel vd gemeente!!

met vriendelijke groet,
bewoner Nieuwmarkt oneven zijde

Einde?
Het leek er dit laatste weekend van november op dat deze pilot afgelopen is: de lichtborden in de Antoniesbreestraat zijn verdwenen. Maar in dat weekend werd volgens omwonenden paal nr. 9 of 10 geplaatst (sinds 8 november?)