Watervisie Amsterdam 2040

Print Friendly, PDF & Email

watervisie600De komende jaren moet het water in de stad veel beter worden gebruikt en toegankelijker worden gemaakt, en de groeiende drukte moet meer worden gespreid over stad en regio. De gemeente gaat kades en oevers beter benutten voor recreatie door op meer plekken toegankelijke steigers te bouwen. Dit staat in de Watervisie Amsterdam 2040. U kunt vanaf 7 januari zes weken lang (tot 17 februari uiterlijk) een reactie geven op de concept-Watervisie door een mail te sturen naar watervisie@amsterdam.nl. Hulp hierbij nodig? Neem contact op met het Wijkcentrum.

Uit de kennisgeving van 6 januari 2016: “De verder groei van het aantal bewoners en bezoekers zorgen voor meer druk op de openbare ruimte en dus ook op het water en de oevers. Bovendien groeit de passagiers-, beroeps- en cruisevaart in de stad. Dit vraagt om maatregelen voor een optimaal en duurzaam gebruik van het water en een goede ordening van het groeiend gebruik van water en oevers. Bovendien liggen er kansen om het water meer en beter te gebruiken.

De gemeente werkt samen met andere partijen aan nieuwe recreatieve verblijfsplekken, zwemplekken en watersportvoorzieningen bij de Amsterdamse stadsplassen en de Amstel. Bij de verdere transformatie van de IJ-oevers en de ontwikkeling van IJburg worden nieuwe publieke voorzieningen, jachthavens en woonplekken aan en op het water ontwikkeld. Het vaarnetwerk wordt uitgebreid om de groei van de pleziervaart en passagiersvaart meer te laten spreiden over stad en regio. De gemeente faciliteert de groei van de passagiersvaart en cruisevaart, juist buiten de drukke binnenstad en het centrale deel van het IJ. Ook wordt er beter gehandhaafd op de groeiende (geluids)overlast op het water”.

Op woensdag 27 januari 2016 was er een informatieavond in de Boekmanzaal van het Stadhuis aan Amstel 1, van 19.15 uur tot 22.00 uur.

Meer informatie over (en) de concept Waternota vindt u hier.

De nota kunt u hieronder lezen (Flash-inschakelen en klik Click-to-Read-knop voor volledig scherm)

Bron: Amsterdam.nl