Vaccinaties in het Wijkcentrum

Print Friendly, PDF & Email

© Avijeet Ranjan/Scientificanimations.com

Vandaag biedt de GGD Amsterdam in het wijkcentrum d’Oude Stadt voor mensen uit de buurt de gelegenheid om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De GGD is aanwezig van 13:00 uur tot 17:30 uur.

Naar de prikafspraak
Dit neemt u mee als u uw coronaprik komt halen:

  • Uw ID-kaart of paspoort*
  • Een mondkapje
  • Trek kleding aan waarbij u makkelijk uw bovenarm kunt ontbloten
  • De uitnodiging of de bevestiging van de afspraak

*Ongedocumenteerden kunnen zonder paspoort of ID bij ons terecht.

Mogelijke bijwerkingen
Na de prik kunt u een paar dagen last hebben van spierpijn of koorts. Dit is normaal. Maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met uw huisarts.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met GGD Amsterdam. Ze helpen u graag.

Achtergrond
De GGD gaat de wijken in met mobiele prikteams en prikunits. De hoop is dat er voor twijfelaars zo een drempel wordt weggenomen om zich toch maar te laten vaccineren. Voor de eerste keer, of voor een herhaalprik. Corona waart nog rond, en de herfst/winter komen er aan. Door een (herhaalde) vaccinatie wordt het risico op ernstige ziekte door corona enorm verlaagd.

Als u twijfelt of u de vaccinatie echt wilt, dan kunt u daar eerst over praten. Als u bang bent voor naalden, zeg het gerust tegen de ggd-ers, zij kunnen u daarbij helpen.

In het wijkcentrum wordt een hoekje afgezonderd voor de vaccinatie zelf, voor een eventueel gesprek met de arts, en een plekje voor de bezoekers om nog een kwartiertje te blijven na de prik. Dan biedt het wijkcentrum u koffie of thee aan.
Dat nablijven is niet verplicht, maar wel verstandig. Voor het zeldzame geval u een allergische reactie krijgt.

Mondkapjes, afstand houden en geef elkaar alstublieft wel de ruimte.