Vaccinaties in het Wijkcentrum voorlopig afgezegd

Print Friendly, PDF & Email

Attentie: Alle buurtgerichte locaties zijn tijdelijk afgezegd voor vaccinaties! Dit terwijl buurtbewoners het heel fijn vinden! Dus ook bij o.a. de Wijkcentrum Oude Stadt wordt er tot nader order niet gevaccineerd. Zodra de GGD/RIVM het meldt dat het wel weer mag, berichten wij u weer!
Bron: GGD/RIVM

 

 

GGD Amsterdam wil zoveel mogelijk mensen bereiken en hen de kans geven om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Daarom gaan ze ook de wijken in, met mobiele prikteams en prikunits. Er is geen afspraak nodig.
De hoop is dat er voor twijfelaars zo een drempel wordt weggenomen om zich toch maar te laten vaccineren. Voor de eerste keer, of voor een herhaalprik. Corona waart nog rond, en de herfst/winter komen er aan.
Door een (herhaalde) vaccinatie wordt het risico op ernstige ziekte door corona enorm verlaagd.

Als u twijfelt of u de vaccinatie echt wilt, dan kunt u daar eerst over praten. Als u bang bent voor naalden, zeg het gerust tegen de ggd-ers, zij kunnen u daarbij helpen.

Op andere datums kunt u terecht in bijvoorbeeld het Claverhuis en de Witte Boei. zie: https://www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus/wijkgericht-vaccineren/
En natuurlijk kunt u ook nog naar de bekende, grotere locaties, zoals bij de RAI of Kraaiennest.

In het wijkcentrum wordt een hoekje afgezonderd voor de vaccinatie zelf, voor een eventueel gesprek met de arts, en een plekje voor de bezoekers om nog een kwartiertje te blijven na de prik. Dan biedt het wijkcentrum u koffie of thee aan.
Dat nablijven is niet verplicht, maar wel verstandig. Voor het zeldzame geval u een allergische reactie krijgt.

Mondkapjes, afstand houden, niet verplicht, maar geef elkaar alstublieft wel de ruimte.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.