Update Paaltjespilot

Print Friendly, PDF & Email

De nieuwste route

Wij ontvingen van Bas Regenbogen, omgevingsmanager Pilot Aanpak Verkeersoverlast Oudezijde, het onderstaande bericht. Dat heeft te maken met een aantal aanpassingen in de pilot, mede omdat sinds afgelopen vrijdag 2 november de route langs de Amstel is heropend. Dit verandert ook de verkeerscirculatie in het gebied en leidt tot aanpassingen in de pilot.

Pilot Oudezijde
De pilot Oudezijde bestaat uit een pakket van maatregelen, waarvan het meest zichtbaar zijn de beweegbare palen (Rusland en Nieuwmarkt) en de rood-witte paaltjes in Nieuwmarkt / Lastage. Inmiddels werkt de kentekenherkenning bij de beweegbare paal Rusland betrouwbaar. Dat is een belangrijke uitkomst. Bewoners en ondernemers moeten erop kunnen vertrouwen dat het kenteken wordt herkend en dat zij zo toegang krijgen. Nu de Amstel open is gegaan wordt naar verwachting de route langs de Breestraten naar de Nieuwmarkt minder belast. Ook is de Halvemaansbrug nu weer beschikbaar voor verkeer naar het zuidelijk deel van de oude binnenstad.

Pilotaanpassingen
Deze veranderingen in de verkeerscirculatie leiden tot de volgende aanpassingen tijdens de pilottijden, donderdag t/m zaterdag tussen 22 uur en 6 uur:

Evaluatie
Eind november laat de gemeente een enquête verspreiden in het gebied waar de pilotmaatregelen actief zijn. U wordt uitgenodigd om uw ervaringen (anoniem) te delen. De uitkomsten van de enquête vormen input voor de evaluatie van de pilot die naar de gemeenteraad wordt gestuurd.

Meer informatie
Voor meer informatie over de pilot gaat u naar de webpagina www.amsterdam.nl/pilotoudezijde.
Blijven er toch nog vragen over, dan hoopt Bas Regenbogen die te kunnen beantwoorden. U kunt hem bereiken via aanvraag.oudezijde@amsterdam.nl of 06 -1867 8779.