Rondje Stopera

Print Friendly, PDF & Email

Woensdagavond 20 december om 19.30 uur start het bewonersinitiatief Schone lucht en ruimte het Rondje Stopera op Amstel 1 (De hoofdingang van het Stadhuis). d’Oude Stadt is een van de initiatiefnemers van het bewonersinitiatief.

De luchtkwaliteit in Amsterdam is beroerd. Berichten over hoe schadelijk dat is voor inwoners stapelen zich op. Toch maakt de Gemeente Amsterdam geen haast om de lucht schoner te krijgen.

​Woensdagavond 20 december willen wij laten zien dat er draagvlak is voor schone lucht. Om 19.30 uur, als de Gemeenteraad begint te vergaderen, verzamelen we bij Amstel 1, voor het stadhuis. Dan beginnen wij met ons eerste Rondje Stopera: een uur rondjes om het stadhuis lopen. Wij nodigen alle inwoners en organisaties in Amsterdam van harte uit om mee te doen!

Een paar weken later, als de Gemeenteraad in januari vergadert, komen we terug. Rondje Stopera wordt een terugkerend evenement. Wij blijven lopen tot de lucht in Amsterdam schoon is.

Woensdag 20 december sluiten we vanaf 20.30 af met een drankje in Wijkcentrum d’Oude Stad, Nieuwe Doelenstraat 55. Wees ook daar welkom!

Daarom; wees actief, help mee de stad leefbaar te houden. Kom woensdag 20 december om 19.30 uur naar de ingang van de Stopera op Amstel 1 en loop mee voor meer schone lucht en ruimte in Rondje Stopera. Neem anderen mee. Vertel het verder.Tot ziens.

Hartelijke groet,
Bewonersinitiatief Schone lucht en ruimte

Rondje Stopera ondersteunende organisaties zijn:

Volg ons op Twitter: @RondjeStopera
Volg ons op Facebook: @RondjeStopera
E-mail: geefmijmaar@schoneluchtenruimte.amsterdam
Website: schoneluchtenruimte.amsterdam