Praat mee over de aanpak van de bruggen op de Vijzelstraat

Print Friendly, PDF & Email

herengrachtbrugHet buurtenoverleg  van 7 maart heeft als thema: Rode Loper en Bruggen Vijzelstraat.  In het tweede deel van de avond gaan de buurten weer in overleg met elkaar.

Op maandagavond 7 maart verzorgt het projectbureau de Rode Loper een presentatie over het lopend onderzoek naar de noodzakelijke vervanging van de bruggen in de Vijzelstraat. De presentatie begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Bewoners  aan de Vijzelstraat, Heren- en Keizersgracht (het deel tussen de Nieuwe Spiegelstraat en de Utrechtsestraat) worden nadrukkelijk uitgenodigd. Na een korte pauze zal om 21.00 uur tot 22.00 uur het gebruikelijke buurtenoverleg plaatsvinden.

Wat is er precies aan de hand?
In december bleek dat de bruggen over de Herengracht en Keizersgracht aan vernieuwing toe zijn. Van de brug over de Prinsengracht hoeft waarschijnlijk alleen het brugdek te worden vervangen. Voor alle bruggen geldt dat ze nog veilig zijn en ook de komende jaren het verkeer aan kunnen.

Het projectbureau de Rode Loper wil de omgeving graag goed informeren over en betrekken bij de vervanging van de bruggen. De bruggen zijn rijksmonument en liggen in het Unesco- werelderfgoed gebied. Daarnaast staat het beperken van hinder voor de omgeving van de Vijzelstraat centraal. Goede afstemming met de omgeving en juist ook met de bewoners over de aanpak van het werk is dan ook essentieel.

De agenda en stukken treft u hier.

Aanmelden via onderstaand formulier
Gezien de beperkte ruimte in de zaal verzoeken wij u vriendelijk uw aanwezigheid vooraf te melden via of onderstaand formulier:

[caldera_form id=”CF56cdb45c828a2″]

Gebruik geen Internet Explorer versie 9, want die geeft een storing. Mail dan via: wijkcentrum@oudestadt.nl. Versie 11 van Internet Explorer, of Firefox,of Google Chrome geven geen probleem bij het invullen van het formulier.