Filmworkshop in d’Oude Stadt

Print Friendly, PDF & Email

Net als vorig jaar organiseert ABFF in samenwerking met Wijkcentrum d’Oude Stadt een leuke, leerzame en creatieve tweedaagse filmworkshop zowel voor jongeren als voor ouderen. Op donderdagavond 29 september en zaterdag 1 oktober. In d’Oude Stadt.

Wil je je eigen film maken? Ben jij er klaar voor om te leren van je eigen filmpjes? Of heb je al de basiskennis om een film te maken en heb je wat coaching nodig om je eigen korte film te maken? Doe mee met ABFF-Lab op een van de workshop locaties. Dat kan ook bij d’Oude Stadt, die de ervaring heeft dat buurtproblemen via video duidelijker onder de aandacht gebracht worden.

Workshop

Elk jaar in september en oktober gaat het Amsterdams Buurtfilmfestival, ABFF, de wijken in om leerzame en creatieve media-workshops te geven voor Amsterdammers om hun eigen films te maken.

Ook dit jaar geeft het ABFF samen met Wijkcentrum d’Oude Stadt een leuke, leerzame en creatieve filmworkshop zowel voor jongeren als voor ouderen. We bieden een twee dagdelen durende korte en artistieke mediaworkshop onder begeleiding van de initiatiefnemer van het ABFF, filmmaker Kibret Mekonnen, en van andere ervaren buurtfilmmakers.

De focus zal tijdens deze workshops liggen op: conceptontwikkeling, interviewtechniek, camera- en geluidsopnametechnieken en basis montagewerk.

Deze training van het ABFF brengt deelnemers op een hoger niveau. Zo kunnen zij zelfstandig of in groepsverband een film maken om aan een groot publiek te presenteren. U kunt uw film daarna inzenden voor het ABFF-Festival dat zal plaatsvinden in de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA-Oosterdok) op zaterdag, 10 december 2022.

Data: donderdag 29 september van 13:00 – 17:00 uur en zondag 31 oktober 2021 van 14:00 – 17:00 uur.
Locatie: Wijkcentrum d’Oude Stadt, Kerkstraat 123, 1017 GE Amsterdam Hoe kom ik daar?
Kosten: Kosten 50 euro of 25 euro met OBA pas
Maximaal aantal deelnemers: 12
Aanmelden: via dit formulier (download pdf) en verstuur het formulier per email aan: abffaanmelden@gmail.com

Film insturen voor het ABFF in december?

Heeft u al een film gemaakt? Heeft uw film te maken met het leven, de cultuur en de sociale waarden in Amsterdam en de wijken? En wilt u meedoen met het Amsterdams Buurtfilmfestival 2022? Stuur uw film in. Alle films met en zonder budget zijn welkom.

We verwachten uw film online in te sturen via wetransfer, trlansferXL of andere methoden of op kantoor van ABFF af te geven. Vergeet ook niet om drie foto’s uit (over) de film, een kort inhoudelijke beschrijving en een trailer erbij te sturen.
Aanmelden film insturen: via dit formulier (download pdf) en verstuur het formulier per email aan: abffaanmelden@gmail.com

Meer info:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.