DE SPITSE FIETSDEMONSTRATIE AMSTERDAM

Print Friendly, PDF & Email

Het Bewonersinitiatief Schone Lucht en Ruimte (waaronder d’Oude Stadt) organiseert volgende week vrijdag om 17.00 uur vanaf het Jonas Daniel Meijerplein (de Dokwerker) Amsterdam:

DE SPITSE FIETSDEMONSTRATIE AMSTERDAM

en nodigt u uit om mee te doen.

Laat gezonde lucht en ruimte hét thema worden van de Amsterdamse Gemeenteraadsverkiezingen 2018!

De Spitse Fietsdemonstratie is een signaal aan de bestuurders van onze stad. Gemeente neem het heft in eigen hand, het heeft nu lang genoeg geduurd.

We fietsen demonstratief door de Spits van Amsterdam en brengen onze eigen schone lucht mee op de fiets. Want:

  • De lucht in Amsterdam is vies en ongezond. De Gemeente Amsterdam heeft de gerechtelijke opdracht de luchtkwaliteit snel te verbeteren, wij willen nu maatregelen (met dank aan Milieudefensie, Kort geding 7 september 2017).
  • De Gemeente Amsterdam wil sinds 2013 de snorscooter van het fietspad naar rijbaan (met helm). Maar Den Haag koerst op dit moment ALWEER aan op UITSTEL en VERTRAGING van het besluit helmplicht snorscooter (pas na 2018). Wij willen uitvoering van het genomen besluit in 2013 in Amsterdam en geen nieuwe vertragingen meer.
  • Wij willen duurzame mobiliteit, minder vervuilende auto’s en schoon vervoer over water.
  • Wij willen drastische herindeling van de openbare ruimte. Maak Amsterdam echt ruimer, veiliger en prettiger om in te leven, wonen, werken en verblijven.

Daarom; wees actief, help mee de stad leefbaar te houden. Klim op je stalen ros en fiets ten strijde op vrijdag 22 september om 17.00 uur vanaf het Jonas Daniel Meijerplein (de Dokwerker) in De Spitse Fietsdemonstratie 2017. Neem anderen mee. Vertel het verder.Tot ziens.

Spitse Fietsdemonstratie steunende organisaties: