Dien uw plan in via Centrum Begroot

Print Friendly, PDF & Email

Om bewoners meer zeggenschap te geven én omdat bewoners zelf vaak de beste ideeën hebben voor hun buurt, stelt het bestuur van Stadsdeel Centrum € 200.000,- beschikbaar.

Stadsdeel Centrum stelt budget beschikbaar voor projecten die de binnenstad leefbaar houden en de verbinding tussen buurtgenoten versterken. Heeft u een goed idee om samen met uw buren, uw buurt te verbeteren? Of wilt u bijvoorbeeld meer natuur in uw buurt? U kunt dan uw plan indienen bij Stadsdeel Centrum voor een mooier, groener of leefbaarder stadsdeel.
 
Bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties van Stadsdeel Centrum én daarbuiten, kunnen tot en met woensdag 8 mei via Centrum Begroot een plan indienen. Als het plan 50 likes of meer krijgt, wordt getoetst of het financieel haalbaar en uitvoerbaar is. Vervolgens kiest de stadsdeelcommissie de beste inzendingen. Op plannen stemmen (liken) kan tot en met 15 mei 2019.
 
In de stemronde daarna kiezen bewoners uit Centrum hun favoriete plannen door hun winkelwagen te vullen met plannen tot maximaal € 200.000,- De voorstellen met de meeste stemmen worden uitgevoerd. De gemeente, maatschappelijke organisaties of bewoners zelf gaan ermee aan de slag.
 

 

1 reactie

 1. ReindeR Rustema schreef:

  Goede tip. Ik was er nog niet aan toegekomen, maar ik heb er gelijk een plan neergezet. Graag uw steun voor 15 mei.

  https://centrumbegroot.amsterdam.nl/plan/52

  Statiegeld op verpakking meeneem-eten en -drinken

  In plaats van vuilnis van straat halen kunnen we het ook de winkeliers in laten zamelen. De verpakkingen van meeneem-eten en -drinken eerst.
  Statiegeld werkt. Consumenten begrijpen het direct en het is erg effectief.

  Begin ermee in het centrum van Amsterdam. Eerst bescheiden, dan stapsgewijs uitbreiden. Dus eerst alleen de winkels die eten en drinken verkopen aan toeristen om op straat te nuttigen.

  Nodig als gemeente de detaillisten in de toeristische sector uit om zelf een statiegeldsysteem te bedenken en uit te voeren voor de plastic flesjes en de blikjes. Bijvoorbeeld door ze op elk product een klein stickertje met te scannen code te laten plakken.

  Als ze zelf niet met een statiegeldsysteem komen dan is meer dwang nodig. Misschien door deelname aan het statiegeldsysteem te verplichten voor vergunning. Of door de reinigingsbelasting substantieel te verhogen voor de vervuilers die hun verantwoordelijkheid niet nemen.