Amstel open, Munt afgesloten

Print Friendly, PDF & Email

Er kan weer gewandeld en gereden worden langs de Amstel tussen Blauwbrug en Munt. De Munt is weer afgesloten voor autoverkeer, zoals het voor de zomer was. De openbare ruimte is opgeknapt, er is een onopvallend fietspad, en voetgangers kunnen aan weerszijden van de straat goed terecht.

De opening
Tijdens het openingsfeest regende het onafgebroken, maar dat mocht de pret niet drukken: the band played on, iedereen een nat pak maar een ramp bleef uit.
Na de wandeling naar de Munt en een korte toespraak verrichtte stadsdeelbestuurder Micha Mos de opening, maar niet zonder de steun van bewoners, zoals het een goed politicus betaamt.

Geen afvalbakken gezien, dus ook geen asbakken daarbovenop. Toch maar eens reclame gaan maken voor die handige privé-asbakjes die in je jaszak kunnen. Maar die wil je toch ook liever niet in de goot legen …
Na afloop in de Kleine Komedie de natte jassen uit, een drankje, en bitterballen.

Afsluiting Muntplein
Op 2 november om 07.00 uur is het Muntplein ter hoogte van de Reguliersdwarsstraat weer afgesloten voor autoverkeer richting Rokin, met uitzondering van het laad- en losverkeer tussen 07.00 en 11.00 uur. Klik op het kaartje hiernaast, dan kunt u zien welke routes voor autoverkeer gelden vanaf 2 november. Taxi’s mogen in de nachten van vrijdag tot en met zondag van 01.00 – 06.00 uur over de Munt rijden.

Het vervolg
Op 2 en 3 november vooralsnog geen toeterconcerten en files waargenomen in de voormalige omleidingsroute. Wel veel Duitse nummerborden, misschien is het daar nog herfstvakantie en wil men nog dringend naar de Wallen.

Foto’s opening, klik om te vergroten

 

1 reactie

  1. B schreef:

    Het ziet er heel mooi uit! Maar… Op de fiets ik heb al een paar keer gevaarlijke situaties meegemaakt. Vanaf de Munt kun je goed fietsen, maar als je van De Blauwbrug komt en je blijft aan de rechterkant, dan zijn de auto’s voor de fietsers een gevaar!
    Toen ik een keer van de Munt fietste kwamen zelfs fietsers aan ‘mijn kant’ de linkerkant fietsen! Kortom mooi, maar gevaarlijk!