AMSTEL-IJPARK

Print Friendly, PDF & Email

Vrijdagavond 27 oktober, op de verjaardag van Amsterdam, presenteerden bewoners het AMSTEL-IJPARK in Pakhuis de Zwijger tijdens het programma “Amsterdam 750 jaar” (over 8 jaar).

Die vrijdagavond werden ideeën, initiatieven en plannen gepresenteerd die in 2025 de stad mooier, gezonder, aangenamer en inclusiever maken. Een van de ideeën is een lintpark van Amstel tot het IJ;  het AMSTEL-IJPARK. Dat lintpark loopt van de Stopera, via mr. Visserplein tot aan de IJ-tunnel. Een gebied met nu veel verkeer, geluidsoverlast en luchtvervuiling.

Enthousiast
Het publiek, private- én publieke partijen reageerden zeer enthousiast op het plan: Het AMSTEL-IJPARK geeft met zijn vorm, functie en locatie een unieke toegevoegde waarde aan Amsterdam!

Bewoners gaan graag met de Gemeente in gesprek over hoe ze gezamenlijk het AMSTEL-IJPARK – de nieuwe long voor de stad – kunnen gaan realiseren! Het AMSTEL IJPARK is een agendapunt in de Bewonersraad Nieuwmartkt Groot Waterloo op 9 november om 20.00 uur in de Boomsspijker. Meer informatie op: www.amstel-ijpark.amsterdam.

Hieronder een kort videoverslag

 

https://twitter.com/DStutterheim/status/923992533528727552